Ciorbiţă reconfortantă
1. Legumele se curăţă, se spală bine şi lasă la scurs. Morcovii, ardeii, păstârnacul şi ţelina se taie cubuleţe. Dovlecelul se taie rondele nu foarte subţiri. Cartofii se taie cuburi. De la conopidă, se desprind cu grijă numai bucheţelele, care se opăresc apoi, câteva minute, în apă cu sare. 2. Într-o oală pentru ciorbe, de […]
Ruladă suculentă
1. Muşchiul se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se desface cu un cuţit, în aşa fel încât să poată fi rulat. Se bate cu ciocanul pentru şniţele, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se împachetează într-o folie alimentară şi dă la rece o oră. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se curăţă […]
Desert însiropat
1. Se amestecă laptele cu zahă rul, se adugă zahărul vanilat şi se pune totul la fiert. 2. Când laptele începe să fiarbă, se dă focul mic şi se adaugă grişul în ploaie, amestecându-se repede. 3. Se lasă în continuare la fiert la foc mic până se îngoraşă, dar se amestecă din când în când. […]
Medalion-fantezie
1. Se spală conopida, se desface în buchete şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. 2. Se curăţă ceapa şi se taie solzişori. Ficatul se spală şi se lasă la scurs. Se pun ceapa şi ficatul într-o oală cu puţin ulei, se adaugă o cană cu apă, se acoperă cu un capac […]
Supică parfumată
1. Se spală pieptul de pui şi se taie bucăţele. Se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Din când în când se adună spuma. 2. Morcovii, gulia, cartofii şi ţelina se curăţă şi se taie rondele sau cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Când pieptul de pui s-a înmuiat, […]
Deliciu cu fructe de pădure
1. Se înmoaie gelatina într-un bol cu apă rece. Se dizolvă îndulcitorul în puţină apa şi,apoi, apoi se încorporează gelatina în siropul obţinut. 2. Se amestecă siropul cu iaurtul şi cu esenţa de vanilie. 3. Se toarnă în patru forme şi se lasă 30 minute la frigider, ca să se închege. 4. Se spală şi […]
Ruladă marmorată
1. Muşchiul de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se bate ca pentru şniţele. Se sărează, se piperează şi se lasă deoparte. 2. Se spală, se curăţă şi se taie mărunt ceapa, ardeiul gras şi ciupercile. Se pun într-o tigaie de teflon cu puţină apă şi o lingură ulei de măsline. Se lasă […]
Supă de pui cu găluşte
1. Se spală, se curăţă şi se taie fâşii subţiri legumele. 2. Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă, cu puţină sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma şi se adaugă legumele curăţate şi se lasă la fiert. Pentru ca supa să fie limpede, după ce […]
Cartofi împănaţi
1. Se spală ardeii, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii. 2. Cartofii se spală bine şi se coc în coajă, la cuptor. Când s-au răcit, se taie pe jumătate şi se scobesc la mijloc cu o lingură. Miezul de cartof se amestecă cu brânza de vaci pasată, cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, […]
Piramide
1. Pentru cremă, se amestecă praful de budincă din plicuri cu 12 linguri de lapte, până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă fructoza sau îndulcitorul şi câteva picături de esenţă de vanilie. Restul de lapte se fierbe, se ia de pe foc şi se adaugă amestecul pregătit anterior. Se pune din nou pe aragaz, […]