Immaculata
1. Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se adaugă apoi peste brânza de vaci amestecată cu zeama de lămâie, câteva picături de esenţă de vanilie, laptele, sucul de ananas şi zaharina, dizolvată în jumătate de linguriţă de apă. Se încorporează crema şi se amestecă cu ananasul tăiat cubuleţe. 2. În formele de şarlotă, […]
Miss “Mandarina”
1. Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Sucul de mandarine şi apa se pun la fiert, se adaugă gelatina şi zaharina. Se lasă să se îngroaşe compoziţia, apoi se ia de pe foc. 2. Între timp, se taie mărunt mandarinele, inclusiv coaja şi se pun în cupe. Peste ele se toarnă compoziţia de […]
Castelul fermecat
1. Se freacă gălbenuşul, se adaugă laptele, apoi se toarnă compoziţia peste cafeaua clocotită. Se pune şi batonul de vanilie. Se lasă la fiert la foc mic, până se leagă crema. 2. Între timp, se pune gelatina la înmuiat în apă rece, timp de 30 de minute, după care se dizolvă într-o lingură de apă […]
Clătite cu brânză şi spanac
1. Se pun într-un bol albuşurile şi se bat bine cu un praf de sare. Se adaugă uleiul de palmier, iaurtul, laptele şi făina cernută, amestecând uşor, să nu se formeze cocoloaşe. Dacă este prea groasă compoziţia, se subţiază cu apă minerală. 2. Într-o tigaie antiaderentă, se prăjesc clătitele şi se aşază pe un platou. […]
Ficat în sos de ardei
1. Înainte de a prepara această reţetă, la fel ca şi la oricare alt fel care conţine ficat, e bine ca ficatul să se ţină, măcar câteva ore, în lapte. Apoi, se clăteşte ficatul în apă călduţă şi se pune la fiert. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se dă deoparte, acoperit. 2. […]
Legume gratinate
1. Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet. Important este ca, după ce au fiert, să fie scoase din apă şi ţinute ceva minute în apă rece. Apoi, se scot în sită sa se scurgă. 2. Separat, se curăţă roşiile, se spală şi se taie felii subţiri. Ciupercile se curăţă de coajă […]
Ruladă de curcan în sos de mere
1. Se dezosează pulpa de curcan, se trece printr-un jet de apă şi se pune să se înăbuşe câteva minute, până se pătrunde. 2. După ce a fiert, se scoate, se lasă să se scurgă în sită şi se rulează. Dacă este nevoie, se foloseşte aţă alimentară şi se înfăşoară pentru a nu se desface. […]
Muşchiuleţ “îmbrăcat”
1. Se curăţă muşchiul de vită de pieliţe, se trece prin 2-3 jeturi de apă rece şi apoi se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare şi apă, cam 20 de minute, cât să se înăbuşe. 2. Între timp, se alege verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. Verdeaţa se amestecă cu […]
Arome asiatice
1. Se spală muşchiul de porc în câteva ape, se curăţă de pieliţe şi grăsime şi se pune întreg să fiarbă în apă cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma până se limpezeşte apa. 2. După ce a fiert, se scoate şi se transferă într-o tavă de jena. Se presară […]
Cremă de roşii cu crutoane
1. Se curăţă ceapa, se taie rondele şi se căleşte în puţin unt. Se adaugă roşiile tăiate şi se toarnă deasupra sucul din conservă. Se adaugă o cană şi jumătate cu apă şi se lasă să dea un clocot. Se dă deoparte şi se pasează. 2. Între timp, se curăţă dovlecelul, ţelina, morcovul şi se […]