Supă de varză

1. Se spală pieptul de pui, se taie bucăţele şi se pune la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se spală orezul şi se pune în oală. Se fierbe totul la foc potrivit, până se înmoaie carnea. 2. Între timp, se pregăteşte varza: se curăţă primul rând de frunze, se […]

Borş de dovlecei

1. Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii şi roşiile, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă morcovii, ţelina şi prazul, se taie rondele şi se pun la fiert în supă. 2. Se adaugă borşul, o lingură de ulei şi un praf de sare şi se […]

Specialitate mediteraneană

1. Mărarul şi castraveţii se spală bine şi se toacă fin. Usturoiul se zdrobeşte. Ceapa se curăţă şi se toacă fin. 2. Într-un bol, se toarnă iaurtul, se adaugă mărarul, castraveţii, usturoiul, ceapa şi uleiul şi se amestecă bine. 3. Se adaugă mărarul tocat mărunt şi castraveciorii tăiaţi feliuţe, apoi praful de sare. Pentru un […]

Sos napoletan

1. Se spală roşiile şi se pun la fiert în coajă, timp de 25 de minute. Apoi, se lasă 10 minute la răcit, se decojesc şi se pasează. Pasta obţinută se diluează cu puţină apă caldă şi se pune la fiert, la foc mic. 2. Când dă în clocot, se încorporează făina, cernută în ploaie. […]

Curcubeu aromat

1. Se curăţă şi se taie foarte mărunt ardeii graşi şi ceapa şi se pun la fiert în 400 ml de apă, la care se adaugă uleiul. Se pun într-un vas cu capac pentru a se înmuia bine. Apoi se toarnă făina, în ploaie, amestecând continuu, şi se mai lasă la fiert 10 minute. 2. […]

Zorba

1. Castraveciorii se spală şi se rad pe răzătoarea mare sau se toacă în cubuleţe. După ce se spală bine, se toacă fin şi ceapa, şi mărarul. 2. Se amestecă iaurtul cu restul ingredientelor, până se obţine un sos omogen. 3. Se serveşte cu cartofi copţi sau natur, la salate sau ca garnitură la fripturi.

Aroma di Sicilia

1. Se spală roşiile, se curăţă de coajă şi se taie bucăţi mici. Apoi, se fierb, timp de 30 de minute, împreună cu caperele şi praful de sare. Se amestecă încontinuu, iar la final se adaugă uleiul. 2. Se serveşte la preparate din legume, la paste şi orez.

Parfum răcoritor

1. Se toarnă uleiul într-un castron, se adaugă pătrunjelul verde şi frunzele de mentă tocate mărunt, zeama de lămâie şi sifonul. Se bate cu telul sau cu furculiţa până se omogenizează. 2. Se ornează cu frunze de mentă şi feliuţe subţiri de ardei capia. Este ideal pentru peşte şi piept de pasăre.

Ouă umplute

1. Se pun ouăle la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 10 minute. 2. Se spală bine cartofii şi se pun şi ei la fiert în coajă. 3. După ce au fiert ouăle se trec printr-un jet de apă rece, după care se decojesc. 4. Se taie în jumătate pe orizontală şi se scoate […]

Budincă de fasole verde

1. Se spală bine fasolea şi se rupe fiecare păstaie în două, după care se pune la fiert în apă clocotită. 2. Se pun la fiert trei ouă în apă cu sare. 3. Între timp, se dă caşcavalul prin răzătoare, după care se amestecă cu ouăle rămase, smântâna, laptele, sarea, piperul şi cu verdeaţa. 4. […]