Sandviş pescăresc
1. Se spală bine fasolea verde şi se pune la fiert. 2. Cât timp fierbe fasolea, se spală şi bucăţile de cod, se asezonează cu sare şi piper şi se dau la cuptor. 3. În acest timp, se spală bine morcovii, se curăţă şi se taie rondele. La fel se procedează şi cu ardeii şi […]
Delicatesă dulce cu vanilie
1. Se bat ouăle spumă şi se adaugă zahărul treptat până se topeşte. Se adaugă apoi făina în ploaie şi praful de copt până se omogenizează alua-tul. Se unge o tavă de copt cu unt, se presară cu făină şi se toarnă în ea jumătate din aluat. Cealaltă jumătate de aluat se amestecă bine cu […]
Savoare exotică
1. Muşchiul de porc se spală şi se taie în felii groase de un deget. Fiecare felie de carne se condimentează cu sare şi piper şi se pune câteva minute pe grătarul încins, întorcând-o pe o parte şi pe alta. 2. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se taie fin şi se pun la călit în […]
Cotlete parfumate
1. Usturoiul şi ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii. Ceapa, usturoiul şi ţelina tocate se amestecă cu vinul, coniacul, rozmarinul şi dafinul. Se lasă carnea la marinat în acest amestec peste noapte. 2. Carnea marinată se căleşte în unt şi se lasă pe […]
Piersici la dietă
1. Se spală borcanele şi se lasă să se usuce. Se spală şi piersicile, apoi se taie felii şi se pun în borcane. 2. Se pun câte două linguri de fructoză în fiecare borcan, apoi se toarnă apă şi se închide, cu capac, fiecare recipient. 3. Într-o oală se pune un prosop, apoi se pun […]
Pere aurii
1. Se spală perele, se curăţă de coajă, se scot sâmburii, apoi se taie fiecare fruct în sferturi. 2. Se fierbe un sirop din 300 g de zahăr şi apă, iar la sfârşit se adaugă zeama de lămâie. Se fierb fructele 10 minute în acest sirop, apoi se scot şi se aşază în borcane preîncălzite. […]
Struguri bicolori
1. Se spală strugurii şi se lasă să se usuce, apoi se separă de ciorchine. 2. Se distribuie boabele de struguri în borcanele pentru compot. Apoi se adaugă câteva cuişoare în fiecare borcan. 3. Se fierbe apa în amestec cu zahărul şi cu sarea de lămâie. 4. Se pune compoziţia în borcane, peste struguri, se […]
Afinată muntenească
1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2. În borcanul curat, se aşază alternativ un strat de zahăr, unul de fructe, iar la final se toarnă deasupra vodca. 3. Borcanul se acoperă şi se pune la rece, într-un spaţiu ferit de lumină. Se lasă minimum […]
Lichior de mure
1. Murele se curăţă, se spală bine, apoi se lasă la scurs într-o strecură- toare. 2. Se aşază apoi murele în borcanul curat, iar deasupra lor se toarnă jumătate din cantitatea de zahăr şi alcoolul. Borcanul se acoperă şi se pune într-un loc ferit de lumină, la rece. Se lasă 3 săptămâni. 3. Apoi, se […]
Cornată (lichior de coarne)
1. Fructele se curăţă bine, se spală sub jet de apă rece şi se pun la scurs. 2. În borcanul curat, se aşază straturi, alternând unul de zahăr, altul de coarne. Borcanul se acoperă cu tifon şi se pune la rece, timp de două săp- tămâni. Se agită, din când în când. 3. Se adaugă […]