Somon marinat

1. Se pune jumătate din cantitatea de sare într-un vas adânc. Se pune somonul peste sare, după care se acoperă cu sarea rămasă. 2. Se dă la rece pentru aproximativ două ore. 3. După ce a stat două ore în sare, se scoate somonul şi se spală cu apă rece. 4. Se aşază pe hârtie […]

Brânză á la grec

1. Se spală bine frunzele de dafin, legăturile de rozmarin şi cimbru şi ardeii iuţi. 2. Se taie brânza în 8 bucăţi. 3. Se aşază într-un borcan brânza, rozmarinul, cimbrul, frunzele de dafin, ardeii iuţi şi boabele de piper şi se toarnă peste ele uleiul de măsline. 4. Se închide ermetic borcanul şi se pune […]

Roşii siciliene cu busuioc

1. Se spală bine busuiocul, după care se lasă să se scurgă de apă. 2. Se amestecă oţetul de vin cu zahă- rul, sarea, piperul şi cu 200 ml de apă. 3. Se amestecă bine, până ce se topeşte zahărul. 4. Se spală roşiile, după care se opăresc în apă clocotită cu sare şi se […]

Cotlet à la Provence

1. Se desface cotletul de porc cu un cuţit astfel încât să nu se rupă, se unge cu ulei şi se condimen-tează cu sare, piper, boia iute şi dulce, se înfăşoară, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă la rece. 2. Între timp se curăţă ceapa, ciupercile, se taie solzişori şi se călesc. […]

Piept de curcan cu struguri

1. Pieptul de curcan se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma după ce începe să fiarbă, se mai lasă să clocotească şi se încearcă cu furculiţa. Când s-a fiert, se scoate, se unge cu ulei şi se înfăşoară într-o folie, să fie fraged. 2. Separat, se […]

Ruladă de porc cu mere şi nuci

1. Se trece muşchiul de porc printr-un jet de apă rece, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi se desface cu un cuţit. Ca să fie fraged, se bate câteva minute cu ciocanul de şniţel şi apoi se unge cu ulei şi se condimen­tează cu sare, piper, boia. 2. Se stropeşte cu […]

Mâncărică de toamnă

1. Se taie muşchiuleţul de porc cubuleţe şi se călesc într-o cratiţă cu ulei până capătă culoarea albă şi se condimentează cu sare, piper, boia iute şi dulce. 2. Între timp se curăţă ceapa, care se spală şi se taie solzişori. Ceapa se căleşte împreună cu muşchiuleţul de porc. Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt […]

Tocană haiducească

1. Se desfac ardeii, gogoşarii, se curăţă ceapa şi se taie fâşii potrivite şi apoi se călesc în tigaie în uleiul de măsline. După ce s-au rumenit câteva minute, se adaugă cârnăciorii tăiaţi după preferinţă. 2. Se curăţă cartofii şi se pun peste ardei, se adaugă apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc […]

Ghiveci cu cârnaţi

1. Se curăţă varza de foile verzi, se trece printr-un jet de apă şi se toacă, dar nu foarte mărunt. Ca să se înmoaie, se freacă cu sare şi boia de ardei apoi se lasă câteva minute la rece. 2. Se pregăteşte cratiţa pentru ghi­veci, se adaugă cantitatea de ulei şi cârnaţii tăiaţi rondele medii. […]

Coroniţă de vinete

1. Vânăta se spală şi se taie pe lungime în felii subţiri, care se prăjesc câteva secunde pe ambele părţi în ulei încins, într-o cratiţă de teflon. 2. Ouăle fierte tari se toacă mărunt şi se amestecă cu busuiocul tocat. Se stropesc cu oţet balsamic. 3. Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se […]