Terină aristocrată
1. Prazul şi tijele de ţelină se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi de lungimea recipientului (tăvii) în care se va monta terina. Apoi, prazul se pune la fiert, cam 20 minute, în apă cu sare. Se scoate, se clăteşte cu apă rece şi se pune la scurs. 500 ml din apa în […]
Limbi de foc
1. Se curăţă ardeii capia; e foarte important să nu aibă sâmburi deoarece strică în foarte puţin timp murăturile; se spală şi se taie fâşii subţiri. Ardeii iuţi se spală şi se taie jumătăţi. Ardeii curăţaţi se aşază într-un castron de plastic. 2. Separat, se curăţă ţelina, hreanul, conopida, se spală, apoi se taie feliuţe. […]
Garnitură în oţet
1. Se curăţă mazărea, se trece printr-un jet de apă călduţă şi se lasă în sită să se scurgă. Morcovii se curăţă cu un cuţit special, astfel încât să nu rămână niciun strop de coajă. 2. Hreanul se rade pe răzătoarea mică şi se stropeşte cu 1-2 linguriţe de miere doar cât să-i mai ia […]
Gogonele umplute cu vinete
1. Se curăţă gogonelele de codiţe, se spală şi se scoate miezul. Pălărioarele se păstrează. Nu trebuie să rămână sâmburi pe pereţii gogonelelor, căci altfel se strică foarte repede. Se pun să se scurgă cu gura în jos pe un prosop absorbant. 2. Vinetele se spală şi se taie fâşii subţiri, se condimentează cu sare […]
Murături asortate
1. Se spală legumele şi se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se curăţă morcovii şi se taie în jumătăţi, conopida se desface bucheţele. 3. În borcanele bine spălate şi uscate, se pun mai întâi boabele de coriandru şi de muştar şi zahărul, apoi se aşază legumele asortate: […]
Pătlăgele verzi marinate
1. Se spală gogonelele, se înlătură codiţele şi se lasă la scurs. Se taie apoi feliuţe şi se aşază în borcane împreună cu rădăcinile de hrean. 2. Într-o oală, se pun la fiert apa, oţetul, zahărul şi se adaugă plicul de Picant Fix Iute, conform instrucţiunilor de pe pachet. Din momentul în care începe să […]
Usturoi marinat
1. Se curăţă căpăţâna de usturoi de mustăţi, se spală şi se taie jumătăţi. Se lasă la scurs. Ardeiul capia se spală şi se curăţă de seminţe. 2. Se aşază usturoiul în borcane, iar peste el se pune zahărul şi ardeiul capia tăiat jumătăţi. 3. Se prepară plicul de Pikant Fix Iute conform instrucţiunilor de […]
“Ciupercuţe” îngheţate
1. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul pudră şi smântâna. Se scot sâmburii din pepenele galben şi se taie miezul fructului bucăţi mici. Se adaugă peste compoziţia de brânză şi se amestecă. 2. Se spală câteva forme (care au una dintre părţi rotunjită) cu apă rece şi se umplu cu compoziţia de brânză cu […]
“Culoarea pasiunii”
1. Se prepară două blaturi de 225 g fiecare. Se amestecă ingredientele cu mixerul, se întinde aluatul într-o tavă rotundă şi se bagă în cuptorul încins. 2. Se taie miezul pepenelui cuburi. 3. Se amestecă gelatina (preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj) cu vinul, se adaugă sucul de la o lămâie şi 250 ml de […]
“Bulgăraşi” răcoritori
1. Se fierbe ficatul în apă cu sare, 30 de minute. Se lasă apoi 10 minute la răcit. Se pun în mixer, ficatul, untul, câteva frunze de mentă şi două ouă. Se omogenizează, iar pasta obţinută se scoate pe o folie de aluminiu şi se împarte în trei părţi. Se aşază un strat de pastă, […]