Salată de fructe cremoasă

Un grepfrut şi 2 mandarine se taie felii şi se amestecă. Se adaugă jumătate de cutie de compot de ananas şi 100 g curmale. Separat se freacă 200 g mascarpone cu 100 g zahăr pudră şi 10 ml brandy, până se obţine o compoziţie cremoasă, iar 300 g cozonac se taie felii şi se gratinează. […]

Salată de fructe răcoritoare

Un grepfrut tăiat felii se pune într-un castron. Se adaugă jumătate de cutie de compot de ananas şi 8 smochine tăiate în jumătăţi. Se stropesc fructele cu zeama de la o jumătate de lămâie şi apoi se toarnă peste ele 100 ml smântână pentru frişcă, amestecată cu o lingură de zahăr pudră şi un zahăr […]

Salată de fructe rafinată

Se amestecă 2 banane tăiate felii cu ananasul dintr-un compot. Se stropeşte cu zeama de la o portocală şi de la o lămâie, apoi se adaugă 8 smochine fierte 10 minute în 200 ml vin alb dulce şi 50 g migdale. Se pun fructele în 4 boluri termorezistente, iar deasupra se acoperă cu bezea, obţinută […]

Salată de fructe cu migdale caramel

1. Se stoarce sucul de la o portocală peste miere şi se amestecă până se omogenizează. 2. Mandarinele şi lămâia verde se taie rondele, iar portocalele se curăţă de coajă şi se taie felii. Toate fructele se pun într-un castron, apoi se stropesc cu sucul de portocale şi se aromează cu steluţe de anason şi […]

Tort cu cremă de şampanie

1. Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul şi sarea, apoi se adaugă untul înmuiat, nucile şi cacaua cernută cu făina. Se amestecă uşor, se toarnă într-o formă de tort cu perete detaşabil şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi […]

Tort cu ness

1. Untul se freacă spumă cu gălbenuşurile, care se adaugă pe rând. Separat se prepară un sirop din zahăr, cacao şi 4 linguri de apă. Se pune pe foc şi se lasă până se leagă, se dă la rece, apoi se toarnă treptat peste crema de unt, amestecând încontinuu. 2. Compoziţia se împarte în două […]

Tort cu cremă de ciocolată

1. Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanilat şi se freacă până se dizolvă zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi cacaua cernută cu făina. 2. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată […]

Sufleu de peşte

1. Se taie peştele în bucăţele şi se amestecă cu untul înmuiat. Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se amestecă cu jumătate din cantitatea de smântână. Se adaugă făina, sarea şi boiaua şi se amestecă până ce se obţine o pastă fină. Peste această pastă se pune peştele amestecat cu unt şi restul de smântână. […]

Marinată de peşte

1. Se curăţă peştele, se spală bine şi se taie în bucăţi de 10 cm lungime. Bucăţile de peşte se dau prin făină şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei. 2. Se scot din tigaie şi se lasă la scurs pe un şervet absorbant de hârtie. Se pun într-un vas, aşezându-se în straturi. […]

Ştiucă umplută

1. Se despică peştele pe lungime, i se taie capul, se curăţă de intestine şi de oase şi se spală bine cu apă rece. Se stropeşte interiorul peştelui cu zeamă de lămâie, apoi se condimentează cu sare şi cu piper. 2. Se toacă verdeaţa şi se amestecă cu pesmetul. Se unge interiorul peştelui cu unt […]