Muşchiuleţ file cu bacon
1. Se împănează bucăţile de muşchiuleţ cu usturoiul tăiat felii, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă puţin deoparte. 2. Se înfăşoară apoi fiecare bucată de carne în câte o felie de bacon şi se leagă cu aţă de jur împrejur. Se aşază apoi într-o tavă, se stropesc cu vin şi ulei de […]
Rulouri de somon cu ton
1. Se desface conserva de ton, se aleg bucăţile de peşte şi se lasă la scurs. Se pune apoi într-un castron şi se presară cu organo, pătrunjelul verde tăiat mărunt, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Se amestecă uşor şi se lasă deoparte. 2. Salata verde se spală şi se desface în foi, […]
Brânză de capră cu mirodenii
1. Brânza de capră se rade, se pune într-un castron şi se mixează cu smântâna. 2. Busuiocul se toacă mărunt şi se pune într-o farfurioară, iar celelalte mirodenii se pun separat, fiecare într-un alt vas. 3. Se modelează din crema de brânză diverse forme geometrice: biluţe, dreptunghiuri sau pătrate, apoi se tăvălesc prin condimente şi […]
Cocteil cu lapte dulce
1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră, apoi se adaugă treptat laptele cald şi se bate în continuare. Separat, se amestecă vinul alb cu coniacul şi 2-3 picături de sirop de muguri de brad, apoi se toarnă totul peste amestecul de lapte. 2. Se serveşte în pahare de apă cu picior. Se ornează cu beţe […]
Vin fiert cu lămâie
1. Se pune vinul la fiert şi se adaugă scorţişoara, coaja de lămâie şi cuişoarele. Se lasă la foc potrivit aproximativ 10 minute, apoi se trage deoparte. 2. Se amestecă romul cu zahărul, se adaugă în vinul fiert şi se lasă acoperit 30 de minute. Se amestecă de câteva ori şi se serveşte cald.
Vin fiert cu scorţişoară
1. Se pune vinul la fiert într-o oală cu zahărul, sucul de lămâie şi sucul de portocală. Se amestecă până se dizolvă zahărul şi se lasă pe foc doar cât să dea în clocot. 2. Feliile de lămâie şi de portocală, anasonul, stafidele macerate în rom, cuişoarele şi scorţişoara se pun în oala cu vinul […]
Ruladă cu fructe uscate
1. Fructele uscate se pun într-un castron şi peste ele se toarnă 200 ml de apă caldă. Se lasă jumătate de oră la înmuiat, apoi se scurg de apă. Migdalele şi nucile se taie bucăţi. 2. Făina se amestecă cu anasonul, iar în mijloc se toarnă maiaua de drojdie, făcută cu apă călduţă. Se presară […]
Tartă cu fructe de iarnă
1. Gălbenuşurile se amestecă cu 80 g de zahăr, zahărul vanilat şi un praf de sare. Se adaugă merele tăiate felii, coaja şi zeama de portocale, făina cernută cu praful de copt, migdalele şi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr şi se amestecă uşor. 2. Se toarnă aluatul într-o formă unsă cu unt şi […]
Budincă de cozonac cu stafide
1. Cozonacul se taie felii. Se unge cu unt o tavă rotundă şi se acoperă fundul ei şi pereţii cu felii de cozonac. Acestea se însiropează cu 250 ml lapte. 2. Restul de lapte se amestecă cu zahărul vanilat, apoi se adaugă stafidele macerate în esenţa de rom şi scorţişoara. Se bat ouăle, se adaugă […]
Prăjitură cu nuci
1. Se dă drumul la cuptor să se încălzească. Într-un bol mare se amestecă cu mixerul untul şi zahărul până se formează o cremă. Se adaugă oul şi zahărul vanilat şi se amestecă în continuare. Într-un vas mic se amestecă făina, praful de copt şi sarea. Se toarnă peste compoziţia cu unt, amestecând bine. La […]