Tartă rustică cu ciocolată

1. Miezul de nucă se toacă şi se amestecă cu zahărul tos. Separat se topeşte ciocolata în baie de abur şi se omogenizează cu amestecul de nucă. Se adaugă vanilia, zahărul pudră şi se amestecă bine. 2. Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Gălbenuşurile şi coaja de lămâie se adaugă la compoziţia cu nucă şi ciocolată […]

Ciocolată de casă cu biscuiți

Dacă te-ai plictisit de varianta simplă, încearcă și ciocolata de casă cu biscuiți. Rețeta e la fel de simplă. 1. Se amestecă bine laptele praf cu untul, până când se omogenizează. Pasta obţinută se împarte astfel: 2/3 într-un vas şi 1/3 în alt vas. Prima compoziţie se amestecă bine cu cacao. 2. Separat, zahărul se […]

Frigărui de porc cu rozmarin

1. Se pun într-un bol uleiul şi rozmarinul măcinat şi se lasă 30 de minute. Între timp, se pune o oală cu apă pe foc şi când aceasta începe să fiarbă se adaugă feliile de şuncă timp de 1 minut, după care se scot, se lasă la scurs şi se presară cu puţin piper. 2. […]

Ruladă de porc cu ciuperci

1. Carnea se spală, se lasă la scurs, apoi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se bate puţin cu ciocanul de şniţele, apoi se condimentează şi se lasă deoparte. Se bat ouăle, se adaugă caşcavalul ras, apoi se sărează, se piperează şi se […]

Cotlet la grătar

1. Carnea se spală, se taie felii groase de 1-2 cm şi se bat uşor cu un ciocan de şniţele. 2. Într-un castron mai mare se amestecă vinurile, zahărul, ceapa şi usturoiul tocate fin, sare după gust şi restul de mirodenii. Se pun bucăţile de carne în amestecul obţinut, se acoperă vasul şi se lasă […]

Muşchi de porc la cuptor

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se condimentează pe toată suprafaţa cu chimen, rozmarin şi condimentul pentru carne de porc. Se acoperă şi se lasă la rece 2 ore. Se încinge cuptorul. 2. Usturoiul se curăţă, se toacă, se pisează cu sare şi se freacă cu apă şi puţin ulei. Cu acest […]

Piept de pasăre umplut

1. Carnea se curăţă, se spală şi se usucă cu un şervet. Se taie pe lung fiecare bucată, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu boia de ardei şi piper, se stropeşte cu vin şi se lasă la rece jumătate de oră. 2. Pentru umplutură, ficatul de pasăre se înăbuşă în unt. Se […]

Friptură asortată

1. Se alege o tavă şi se unge cu puţin ulei. Se aşază bucăţile de carne condimentate cu sare şi piper şi cârnăciorii înţepaţi cu furculiţa sau crestaţi în câteva locuri. Ceapa curăţată şi spălată se pune printre bucăţile de carne. Se presară verdeaţa, se stropeşte cu vin şi ulei, apoi se acoperă cu o […]

Cotlet la grătar cu crochete

1. Pentru crochete, cartofii fierţi se pasează ca pentru piure, apoi se adaugă untul, caşcavalul ras, făina, gălbenuşul şi un ou. Se amestecă bine şi se condimentează cu sare şi piper. Se formează apoi crochetele, se dau prin ou şi pemet şi se prăjesc în ulei încins. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă […]

Aspic cu verdeaţă

1. Rasolul de vită şi carnea de mânzat se lasă la apă rece, iar rasolul de porc se pârleşte, se curăţă şi se spală foarte bine. Toată carnea şi cele două rasoale se pun apoi la fiert într-o oală mai mare cu apă doar cât să le acopere. După primele clocote se aruncă apa şi […]