Tochitură cu mămăliguţă

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie felii şi se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. 2. Ficatul se spală, se taie cubuleţe şi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă puţin câte puţin vin […]

Sărmăluţe în foi de varză cu sos de roşii

1. Varza murată se desface în foi şi se spală cu apă călduţă. Se lasă jumătate de oră în apă rece sau se spală în 2-3 ape. Pentru sarmale se aleg numai foi subţiri şi fără nervuri, care se taie dreptunghiuri mai mari sau mai mici, funcţie de cum dorim să fie sarmalele. Celelalte frunze […]

Cârnaţi de casă

1. Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă şi se condimentează dup preferinţe cu sare, piper, cimbru, salvie şi condimente de cârnaţi. Se adaugă supa de carne, care se trece de câteva ori printr-o strecurătoare cu usturoi pisat. Se amestecă bine până se omogenizează. 2. Se trece această […]

Lebărvurşti

1. Ficatul se spală, se taie bucăţi şi se lasă la apă rece. Rasolul se pârleşte, se curăţă bine cu cuţitul, apoi se spală şi se pune la fiert într-o oală mai mare cu apă, o linguriţă de sare, morcovii şi ceapa tăiată solzişori. Se adaugă şi restul de carne tăiată bucăţi şi se lasă […]

Jambon de porc cu ficat de pasăre

1. Se alege o bucată de carne din pulpă, care să conţină puţină grăsime şi care să se poată rula. Se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie, astfel încât să se obţină o formă dreptunghiulară, groasă de 1,5-2 cm. 2. Carnea astfel pregătită se presară cu sare grunjoasă, usturoi pisat sau tăiat felii, […]

Panetone cu cremă de ciocolată

1. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în laptele călduţ, se acoperă şi se lasă într-un loc cald, 10 minute. Gălbenuşurile se bat cu un praf de sare, restul de zahăr şi zahărul vanilat, iar stafidele se curăţă, se spală şi se stropesc cu rom. 2. Se frământă un aluat din […]

Cozonac cu nucă

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ, apoi se amestecă cu o lingură de făină şi se lasă la crescut. Oul şi gălbenuşul se freacă cu un praf de sare şi se bat cu restul de zahăr, iar untul se topeşte. 2. În făina cernută se toarnă maiaua […]

Cozonac cu nuci şi stafide

Pentru reuşita cozonacilor, toate ingredientele trebuie să se ţină la cald cu cel puţin 2 ore înainte, iar bucătăria unde se face cozonacul trebuie să fie bine încălzită. 1. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în 2-3 linguri de lapte călduţ. Se acoperă şi se lasă să crească, iar făina  se […]

Fursecuri cu dulceaţă de cireşe

1. În făina cernută se pune zahărul, un praf de sare şi cacaua şi se amestecă. Se adaugă margarina Rama Maestro, se frământă rapid, apoi se acoperă într-o folie şi se pune la rece circa 10 ore. 2. Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă şi se decupează cu ajutorul unui pahar. În mijlocul […]

Fursecuri cu lămâie

1. Se freacă margarina Rama Maestro cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Se adaugă făina şi migdalele pisate, se amestecă bine, apoi se adaugă zeama şi coaja de lămâie. 2. Se toarnă fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins aproximativ 15 minute. 3. Pentru glazură, se freacă untul […]