Fursecuri cu ciocolată şi nucă
1. Se freacă margarina Rama Maestro cu zahărul până ce se dizolvă zahărul. Se adaugă apoi oul şi zahărul vanilat, făină cernută cu praful de copt şi un praf de sare. 2. La sfârşit se adaugă ciocolata topită la bain-marie şi nuca măcinată, se amestecă uşor şi se toarnă fursecurile în tava tapetată, cu ajutorul […]
Fursecuri cu scorţişoară
1. Se freacă spumă mierea cu zahărul şi ouăle, apoi se adaugă scorţişoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie şi sarea. Se amestecă bine, apoi se adaugă făină atât cât să se obţină un aluat de consistenţă potrivit de moale. Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă 15-20 de minute. 2. […]
Steluţele lui Moş Crăciun
1. Se pune făina pe o planşetă. Se face un cuib în făină şi acolo se pun zahărul, mierea, ouăle, untul topit, prafurile de condimente. În rom se dizolvă bicarbonatul de amoniu şi se adaugă în cuib. Se frământă toate ingredientele, până se obţine un aluat moale. Acesta se lasă la frigider cel puţin 12 […]
Buline de turtă dulce cu nuci
1. Se amestecă mierea cu zahărul şi cu scorţişoara până se obţine o pastă densă, cremoasă. Se adaugă sucul de lămâie, sucul de portocale şi apa şi se mai amestecă puţin. Se pun făina, nuca şi praful de copt. 2. Din compoziţia astfel obţinută se ia câte puţin cu lingura şi se aşază în tava […]
Covrigei englezeşti
1. Se înmoaie drojdia în laptele călduţ. Făina cernută se pune pe masă sau într-un castron, se face o gropiţă în mijloc care se umple cu plămădeala, 250 g unt uşor topit, zahărul, sarea şi aromele. Se frământă bine, apoi se lasă la cald cam un sfert de oră, să crească. 2. Se fac din […]
Pâinici aducătoare de noroc
1. Din 350 g făină, drojdie, ulei şi un praf de sare se face un aluat obişnuit de pâine. La el se adaugă restul de făină, laptele, 2 ouă, zahărul şi untul topit. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă să se odihnească circa 30 minute, pentru a creşte. 2. Se face din tot aluatul […]
Covrigii urătorilor
1. Din făină, apa sau laptele în care s-a dizolvat drojdia în prealabil şi o linguriţă de sare se frământă un aluat elastic. Se lasă la dospit cam o oră. După ce aluatul a crescut, se taie din el bucăţi, în funcţie de mărimea dorită (se pot folosi şi forme speciale), şi se modelează covrigeii. […]
Fulg de nea
Se amestecă bine ingredientele într-un vas special (shaker) sau în blender. Se toarnă într-un pahar mai gros cu gheaţă pisată. Se ornează paharul cu o felie de lămâie verde şi, după preferinţă, cu o cireaşă glasată şi o bucăţică de ananas din compot. Se serveşte cu paiul.
Milady
Băuturile alcoolice se amestecă cu 5 cuburi de gheaţă, de preferat într-un vas special (shaker). Se toarnă printr-o sită într-un pahar înalt, cu gura puţin mai largă. Deasupra se pune sifonul sau apa minerală. Se ornează cu cireşe glasate, înfipte într-o scobitoare. Dacă şi domnii doresc să servească această băutură specială, există şi o variantă […]
Briza mării
Se amestecă toate sucurile foarte bine. Într-un pahar înalt, mai gros, se pune gheaţa pisată şi felii de portocale, iar deasupra se toarnă sucurile, combinate cu apă minerală şi o linguriţă de miere, după preferinţe. Se bea cu paiul.