Tonic 100%

Sucul de portocale şi de lămâie se toarnă în blender. Grepfrutul se curăţă de coajă, se taie în bucăţi, se pune în suc şi se amestecă. Se adaugă mierea şi apa minerală şi se amestecă din nou. Se toarnă apoi într-un pahar, peste gheaţa pisată. Se decorează cu frişcă şi cu figurine ornamentale. Se serveşte […]

Cocteil “Buze dulci”

Într-o cană mare, se amestecă sucul de grepfrut cu vermutul. Băutura obţinută se dă la rece o oră. Şampania sau vinul spumos vor sta şi ele în frigider. Se adaugă apoi şampania şi câteva cuburi de gheaţă. Se serveşte în pahare înalte, cu picior, decorate cu felii de portocală şi cireşe glasate prinse în scobitori.

Cocteil aperitiv

Ginul şi vermutul se amestecă bine cu gheaţa. Se toarnă amestecul prin sită într-o cupă specială. Se poate adăuga puţin sifon, după gust. Pentru decor se foloseşte o măslină verde, înfiptă într-o scobitoare.

Salată de fructe – Cu smochine

1. Caisele se scot din compot şi se pun la scurs. Sucul nu se aruncă. În el vor fi puse, separat, într-un castronel, smochinele confiate, care se lasă la înmuiat timp de 10 minute. 2. Între timp, merele şi perele se spală şi se taie cubuleţe. Strugurii, spălaţi la rândul lor, se desprind de pe […]

Salată de fructe – Cu iaurt şi cereal

1. Perele se spală şi se taie feliuţe, după care se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a-şi păstra aspectul proaspăt. Acelaşi procedeu se aplică şi boabelor de struguri. 2. Fructele gata spălate şi stropite cu zeamă de lămâie se pun într-un castron mare, la un loc cu prunele uscate şi caisele confiate (se găsesc […]

Salată de fructe – Cu kiwi şi mandarine

1. Fructele de kiwi şi mandarinele se curăţă de coajă şi se taie rondele, respectiv cubuleţe, în funcţie de forma preferată de fiecare. Strugurii se spală, iar boabele se rup de pe ciorchine. Merele se spală şi ele şi se taie cubuleţe. 2. Toate fructele se pun într-un castron mai mare alături de ananasul din […]

Tort de ciocolată cu pricomigdale

1. Zahărul, cacaua şi apa se fierb circa 8-10 minute. Când se răceşte siropul, se încorporează unul câte unul gălbenuşurile, amestecând bine. Se dă deoparte o treime din compoziţie, în care se adaugă 2 linguri de pesmet şi o lingură de făină, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşul bătut spumă tare. Se toarnă într-o […]

Tort mocca

1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile, făina, praful de copt şi cacaua, cernute împreună, şi uleiul. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 minute. 2. Pentru crema 1, se bate […]

Tort de ciocolată cu nucă şi coniac

1. Se pun nucile într-o tavă şi se ţin în cuptor 10 minute, la foc mijlociu, cu uşacuptoruluideschisă, amestecând să nu se rumenească prea tare. Se scot, se lasă să se răcească, se freacă între palme să se desprindă cojile, apoi se dau prin maşina de nucă. Se amestecă nucile măcinate, zahărul, cacaua, se opăresc […]

Baclava

1. Se amestecă nucile, stafidele, portocalele tocate mărunt şi coaja rasă de portocală. Se adaugă 75 g zahăr. 2. Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară. 3. Se unge o foaia de plăcintă cu unt, se împătureşte în două şi se aşază în tavă, cu marginile atârnând […]