Muşchiuleţ umplut

1. Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie pentru a putea fi umplut. Se condimentează cu sare şi piper, iar la interior se unge cu muştar. Se lasă la rece 30 minute. Ficatul de pasăre se spală şi se lasă 10 minute în apă rece. 2. Ceapa şi usturoiul tocate […]

Cotlet de porc umplut cu cârnat

1. Muşchiul de porc se spală şi se curăţă de pieliţe. Cu ajutorul unui cuţit cu vârful ascuţit, se perforează muşchiul pe mijloc şi se umple apoi cu cârnăciorii curăţaţi de coajă. Se condimentează cu sare, piper şi chimen şi se leagă cu sfoară, pentru a-şi păstra forma rotundă. 2. Se prăjeşte pe toate părţile […]

Pulpă de porc împănată cu costiţă

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se desface în 5-6 bucăţi. Costiţa se taie cubuţele, iar măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie în sferturi. 2. Se străpung bucăţile de carne cu ajutorul unui cuţit cu vârful ascuţit şi se împănează cu măslinele şi costiţa trecută prin muştar. Se condimentează apoi […]

Friptură picantă

1. Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe, se crestează oblic pe ambele părţi şi se condimentează cu un praf de sare şi piper. 2. Uleiul se amestecă cu muştarul, zeama de lămâie, ardeii iuţi tocaţi mărunt, piperul roşu, coriandrul şi curcuma. Cu acest sos se unge muşchiul şi se lasă la marinat, […]

Borş cu perişoare

Acest borş cu perişoare se face uşor şi este pe placul tuturor. Trebuie sa încerci reţeta! 1. Se spală rasolul şi se pune la fiert întreg, într-o oală de 5-6 litri, în apă rece cu puţină sare. Se spumează sau se schimbă apa şi se fierbe acoperit. între timp, dacă se foloseşte zarzavat proaspăt, se […]

Piftie (răcituri)

1. Se pârlesc şi se curăţă foarte bine picioarele şi rasolul, se spală şi se aşază la fiert împreună cu carnea macră într-o oală mare, cu apă rece cât să le acopere. Se spumează, se pun cepele întregi, curăţate şi crestate, o lingură de boabe de piper, se acoperă cu un capac cât mai etanş […]

Sarmale în foi de varză murată

1. Varza se deface în foi, se spală, se lasă la desărat şi dezacrit, dacă e nevoie, apoi se curăţă de cotoare şi se aşază foile bune pe un platou. Ce nu merge la umplut se toacă fideluţă. 2. Ceapa tocată mărunt se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu ulei, se adaugă orezul spălat bine […]

Lebărvurşt

1. Ficatul se spală şi se lasă în apă rece. Se schimbă apa de câteva ori. Bucăţile de carne cu şorici se pârlesc şi se curăţă bine. Se spală apoi toată carnea, se taie bucăţi şi se pune la foc într-o oală cu apă rece, sare, ceapa şi morcovii. Se spumează şi se adaugă mirodeniile. […]

Tobă

1. Bucăţile de carne cu şorici se pârlesc şi se curăţă bine. Se spală apoi toată carnea şi se pune la foc într-o oală cu apă rece, un praf de sare, ceapa, usturoiul şi morcovii. Limba se pune fiartă separat, curăţată de pieliţe. Se spumează şi se adaugă mirodeniile. Se fierbe acoperit, până se desprinde […]

Cârnaţi de porc

1. Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă şi se condimentează după preferinţe, cu sare, piper, usturoi pisat, cimbru şi condimente de cârnaţi. Se adaugă supa de carne în porţii mici şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă (cine doreşte poate să nu adauge usturoiul pisat […]