Caltaboşi

1. Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă cu ceapa tăiată în sferturi şi se amestecă cu orezul curăţat şi spălat. Se adaugă 2-3 linguri suc de roşii, 2-3 linguri apă călduţă, sare şi piper. Se amestecă până se obţine o pastă omogenă. 2. Se trece compoziţia prin […]

Cozonac în 10 paşi

Toate ingredientele se ţin la cald câteva ore înainte. Făina se cerne, gălbenuşurile se bat cu sare, untul se freacă spumă până se înmoaie, laptele se încălzeşte şi se păstrează cald. 1. Mai întâi se pregăteşte maiaua. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Se amestecă până se omogenizează […]

Cozonac cu cremă de nucă

1. Drojdia şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în laptele călduţ. Se lasă la cald 10 minute. Ouăle se bat cu sare, zahărul vanilat şi restul de zahăr. 2. În făina cernută se adaugă laptele cu drojdia de bere, coaja de lămâie, ouăle şi untul. Se frământă, se acoperă şi se lasă la dospit. […]

Panettone

1. Se dizolvă în laptele călduţ drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr. Se acoperă şi se lasă într-un loc cald, 10 minute. Gălbenuşurile se bat cu un praf de sare, restul de zahăr şi zahărul vanilat. Stafidele se curăţă, se spală şi se usucă. Se amestecă cu fructele confiate tăiate cubuleţe şi coniacul. […]

Guguluf cu nucă

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Se acoperă şi se lasă într-un loc cald, 10 minute. Se bat 2 ouă cu 2 gălbenuşuri, un praf de sare, zahărul vanilat şi restul de zahăr, până se topeşte zahărul. 2. În făina cernută se adaugă laptele cu drojdia de […]

Cozonac cu stafide, mac şi nucă

1. Pentru aluat, se dizolvă în laptele călduţ drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr. Se acoperă şi se lasă într-un loc cald, 10 minute. Untul cu restul de zahăr şi zahărul vanilat se freacă spumă. 2. Se frământă un aluat din făină, laptele cu drojdia de bere, coaja de lămâie, untul cu zahărul […]

Moş Crăciun

1. Mierea şi zahărul se pun pe foc şi se amestecă până când se topeşte zahărul. Se lasă apoi să se răcească. 2. Se adaugă în ploaie făina şi ouăle bătute. Migdalele tăiate mărunt se presară în compoziţie, împreună cu bicarbonatul stins cu rom şi toate mirodeniile. Se amestecă până se obţine un aluat omogen. […]

Omuleţi

1. Făina se amestecă cu praful de copt, mirodeniile şi untul tăiat cubuleţe. Se adaugă ouăle bătut cu zahărul şi mierea de albine şi cacaua. Se frământă până se obţine un aluat omogen, care se pune într-un castron, se acoperă cu o folie şi se lasă în frigider timp de trei ore. 2. Cuptorul se […]

Căluţi

1. Untul, mierea, zahărul şi romul se încălzesc, până se topeşte zahărul. Când se răceşte puţin se adaugă restul ingredientelor şi se face un aluat. Se lasă la frigider o oră. 2. Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 5-6 mm şi se taie în formă de căluţi. Se coc 5-7 minute. 3. Se face […]

Inimioare şi steluţe

1. Mierea, untul şi zahărul se încălzesc la foc mic. Se amestecă până se topeşte zahărul, apoi se adaugă coaja rasă de lămâie şi se lasă să se răcească. 2. Se adaugă restul ingredientelor, se frământă, iar aluatul obţinut se pune într-un castron. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă o oră la […]