Prăjituri cu gem
1. Pentru aluat, se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se amestecă cu nuca şi făina. Se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 5 minute. 2. Se împarte aluatul în două. Se întind două foi şi se coc pe rând, pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, în cuptorul bine încins, 8-10 min. Când […]
Prăjituri cu nucă şi cremă de lămâie
1. Pentru aluat, se bat gălbenuşurile cu ouăle şi zahărul vanilat până se topeşte tot zahărul. Se adaugă coaja rasă de lămâie, făina şi nuca, apoi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 20 minute. […]
Prăjitură cu nucă şi cremă de caise
1. Pentru aluat, se bat albuşurile cu zahărul, până se topeşte tot zahărul şi se întăreşte spuma. Se adaugă făina, nuca şi sâmburii de caisă, se amestecă uşor, de jos în sus. Se împarte în trei şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc foile pe rând, în cuptorul încins, aproximativ […]
Fursecuri etajate
1. Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă untul apoi făina, praful de copt şi cacaua, cernute împreună. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 15 minute. 2. Pentru glazură se amestecă laptele praf cu zahărul pudră, romul şi […]
Ghetuţe cu ciocolată
1. Se bat gălbenuşurile cu oul, zahărul, zahărul vanilat şi laptele, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă untul frecat spumă şi se împarte compoziţia în două. Făina se amestecă cu praful de copt. 2. Jumătate din crema de unt se amestecă cu migdalele măcinate şi jumătate din făină, iar cealalată jumătate se amestecă cu […]
Fursecuri cu unt
1. Se face un aluat din făină, untul tăiat cubuleţe, gălbenuşurile frecate cu zahărul şi coaja de portocală. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 10-15 minute. 2. Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 4-5 mm, se taie în formă de steluţe şi se aşază într-o tavă tapetată […]
Steluţe umplute cu gem de prune
1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi un praf de sare. Se adaugă oul, nuca măcinată, cacaua, făina şi toate mirodeniile. Se amestecă până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore. 2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3-4 mm. Se taie în […]
Coşuleţe umplute
1. Pentru aluat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă untul, coaja de lămâie şi făina, se amestecă şi se frământă rapid. Aluatul obţinut se acoperă cu folie transparentă şi se ţine la rece 30 minute. 2. Între timp, se pregăteşte crema. Se amestecă untul frecat spumă cu biscuiţii pisaţi, mierea, […]
Trufe crocante
1. Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se pune untul la foc mic. Se adaugă zahărul şi se amestecă până se topeşte şi începe siropul să se îngroaşe. Se amestecă cu o lingură de lemn şi se lasă în continuare la foc mic până se caramelizează zahărul. Se ia de pe foc, se adaugă smântâna […]
Minitarte cu cremă de nucă
1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşul, oul, coaja de lămâie şi făina. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore. 2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3-4 mm, din care se taie rondele care se pun în forme mici […]