Supă de roşii cu brânză
1. Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă, se taie în bucăţi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu un praf de sare. 2. Separat, într-o oală mai mare se pun roşiile, ceapa şi ardeii graşi, tăiate în sferturi, şi se completează cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă, […]
Mâncare de roşii cu bame şi ardei gras
1. Bamele se spală în apă rece, se taie la codiţe şi se pun la fiert în 1 l de apă cu 50 ml oţet şi o linguriţă rasă de sare. Se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se acoperă şi se mai lasă un sfert de oră. 2. Bamele se scurg şi se pun […]
Roşii umplute cu ciuperci
1. Se spală roşiile, se taie un căpăcel deasupra şi se scoate miezul cu o linguriţă, apoi se aşază pe un platou. 2. Ciupercile şi ceapa se curăţă de coajă şi se taie feliuţe, după care se pun la călit în uleiul încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 […]
Ciorbă ţărănească
1. Carnea se spală, se curăţă de, pieliţe şi se taie bucăţi. Se pune la fiert în 2,5 l de apă cu un praf de sare şi după primul clocot se spumează sau se schimbă apa. Se acoperă şi se fierbe la foc mic jumătate de oră. 2. Între timp, se curăţă şi se spală […]
Borş cu perişoare
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se toacă mărunt şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toate legumele. 2. Între timp, carnea […]
Gulaş picant
1. Se spală carnea, se taie bucăţi subţiri şi se pune într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc în ulei. Se condimentează cu sare şi puţin piper şi se sting cu vin îndoit cu apă, adăugat treptat. Se fierbe înăbuşit 30-40 de minute, până când se […]
Musaca de vinete şi conopidă
1. Se desface conopida bucheţele şi se fierbe în apă cu puţină sare timp de 30 de minute, apoi bucheţelele se scurg şi se aşază pe un platou. 2. Vânăta se coace pe grătar sau pe tava de la aragaz, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs pe un tocător. 3. Se toacă […]
Turnuleţe din vinete cu roşii şi brânză
1. Se spală bine vinetele, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător înclinat, timp de 30 de minute. Se dau apoi prin făină, se scutură bine între palme şi se prăjesc uşor în ulei. Se lasă la scurs pe o […]
Mâncare de vinete cu roşii şi brânză
1. Se spală bine vinetele, se curăţă şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se aşază pe un tocător înclinat, să se scurgă. Se lasă aproximativ jumătate de oră, apoi se călesc uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Roşiile se spală şi se taie şi ele rondele. 2. Legumele astfel […]
Supă italienească
1. Fasolea se pune la înmuiat de seara. Se schimbă apa şi se pune la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa din nou cu apă curată, fierbinte. 2. Se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, curăţate şi tăiate mărunt. După 15 minute se adaugă varza tocată mărunt, fasolea verde şi […]