Fasole cu carne de vită şi porumb
1. Fasolea se înmoaie de cu seara. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într- o oală acoperită şi se lasă pe foc până se înmoaie bine boabele de fasole. 2. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă boia, foaia de dafin şi carnea de […]
Gulaş cu fasole şi ceapă
1. Fasolea se pune la înmuiat cu o zi înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într-o oală acoperită. Se schimbă apa după ce a dat în câteva clocote şi se pune din nou la fiert tot cu apă fierbinte. Se adaugă morcovul şi păstârnacul şi se lasă la foc mediu, […]
La vie en rose
Se amestecă separat sucurile cu siropul şi sifonul. Într-un pahar încăpător, umplut cu cuburi de gheaţă, se toarnă amestecul. Se decorează cu o felie de grepfrut.
Ploaie de aprilie
Se amestecă băuturile alcoolice cu sucul de lămâie şi se toarnă într-un pahar înalt, în care ai pus gheaţă pisată în prealabil. Se completează cu băutura carbogazoasă şi se ornează cu spirale de coajă de lămâie.
Gustul prospeţimii
Se amestecă bine ingredientele, se toarnă întrun pahar înalt, plin cu gheaţă şi se serveşte imediat.
Pure pasion
Se amestecă bine romul cu lichiorul, zeama de lămâie şi gheaţa pisată. Se toarnă amestecul într-o cupă mai mare, se adaugă şampania şi se ornează cu o căpşună proaspătă sau cu o felie de lămâie.
Sweet kiss
Într-un vas, separat, se pisează mai întâi cojile de lămâie cu zahărul. Se adaugă afinata şi sifonul, se amestecă bine cu o lingură. Apoi, se strecoară într-un pahar sondă, în care s-au pus cuburi de gheaţă în prealabil. Se decorează cu o felie de lămâie răsucită.
Vis de primăvară
Într-un pahar lung, cu picior, se pun două cuburi de gheaţă, peste care se toarnă romul, sucul de lămâie şi siropul de mentă. Se amestecă cu o spatulă, apoi se completează cu şampanie rece. Se decorează cu ornamente speciale şi frunze de mentă proaspătă.
Cremă de zahăr ars cu ananas
1. Într-o formă mică de budincă, se amestecă jumătate din cantitatea de zahăr cu 2 linguri de apă şi se lasă pe foc mic până se caramelizează zahărul şi capătă o culoare galben-maronie. Se distribuie pe toată suprafaţa formei şi se lasă să se răcească. 2. Separat, se bat ouăle cu zahărul rămas şi amidonul, […]
Cremă cu turtă dulce şi fructe confiate
1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă, de consistenţa smântânii. Se ia de pe foc, se amestecă cu mierea de albine şi se lasă să se răcească, minim o oră. 2. […]