Tort “Aroma primăverii”
1. Pentru blat, ciocolata rasă se amestecă la cald cu untul, apoi se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu zahărul, făina cernută cu amidonul şi praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 25-30 minute. Când […]
Tartă Silke
1. Pentru prepararea blatului se amestecă făina, oul, untul, zahărul şi un praf de sare. Se frământă, iar aluatul obţinut se dă la rece pentru cel puţin o oră. Apoi se coace în forma unsă cu grăsime, în cuptorul bine încins, la foc iute, timp de 10 minute. 2. Pentru cremă, se bate brânza proaspătă […]
Surpriză cu brânză dulce şi ananas
1. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi apa fierbinte. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr, se încorporează în gălbenuşuri şi se amestecă cu făina cernută cu praful de copt. 2. Aluatul se toarnă în forma unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc moderat, 45 […]
Tort cu cafea şi cremă de coniac
1. Se dizolvă cafeaua cu 2 linguri de apă caldă şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu 100 g zahăr şi zahărul vanilat, făina cernută cu praful de copt şi amidonul şi se încorporează uşor în albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Se toarnă aluatul în forma de tort unsă cu unt şi tapetată […]
Tort cu fructe de pădure
1. Se frământă aluatul fraged, se înveleşte în folie alimentară şi se dă 30 de minute la frigider. Apoi se întinde cu sucitorul o foaie subţire, se aşază în forma de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace 20 minute la foc potrivit, în cuptorul încins dinainte. 2. Pentru blat, se […]
Prajitură cu mandarine și caise
1. Albuşurile se bat spumă odată cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile, amestecate înainte cu 50 ml ulei. Se adaugă făina în ploaie, amestecând bine, apoi coaja de portocale şi scorţişoara. Aluatul se toarnă într-o tavă unsă, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. 2. Se […]
Puişori din fursecuri
1. Budinca de vanilie se amestecă cu laptele rece şi zahărul şi se fierbe până se formează o cremă consistentă. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă untul frecat spumă cu zahărul vanilat şi se amestecă până se încorporează. 2. Se aleg 12 caise uscate, mai frumoase şi se păstrează. Din restul de caise […]
Prăjitură cu mac şi căpşuni
1. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pudră până se topeşte. Se adaugă macul, zahărul vanilat, scorţişoara, făina amestecată cu amidonul şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu 25 minute. 2. Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece. Căpşunile […]
Gogoşele cu cremă
1. Se încinge cuptorul. Într-o oală de 1-2 l, se pun pe foc 125 ml apă, 70 g unt şi un praf de sare. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă toată făina odată şi se opreşte focul. Se amestecă până ce se omogenizează şi se lasă puţin să se răcească. Se adaugă […]
“Ochiuri” cu caise
1. Se întinde aluatul şi se taie în pătrate cu latura de aproximativ 7 centimetri. Se răsucesc colţurile aluatului către centru şi se presează. Se aşază într-o tavă pentru copt, unsă cu unt sau cu puţin ulei. Se bate un ou şi se ung bucăţile de aluat. 2. Se amestecă brânza cu zahărul şi cu […]