Prăjitura Piernik
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Când capătă consistenţă, se pune treptat zahărul. Se adaugă gălbenuşurile amestecate cu untul, mierea, făina şi praful de copt. Coca obţinută se frământă bine şi se lasă să crească. Se unge o formă, se tapetează cu făină şi apoi se toarnă aluatul. Se lasă la […]
Bijuterie de artă culinară
1. Se bate untul cu zahărul vanilat. Se adaugă ouale bătute spumă, cu un praf de sare. Se amestecă separat făina cu praful de copt şi se adaugă în compoziţie. Se toarnă aluatul într-o formă de tartă, unsă. Se dă la cuptor, timp de 35-40 de minute, apoi se scoate din formă şi se lasă […]
Brăduţ de Crăciun
1. Se amestecă drojdia, o linguriţă de zahăr şi sarea cu apă călduţă şi se lasă la cald. Într-o oală se fierbe laptele iar când a dat în clocot se adaugă câteva linguri de făină şi zahărul vanilat. Când s-a mai răcit, se adaugă drojdia şi se amestecă bine. Gălbenuşurile se freacă cu sare, apoi […]
Ruladă de pui cu şuncă şi mazăre
1. Taie pieptul de pui de pe oase şi feliază-l. Înmoaie feliile de pâine în lapte şi stoarce-le bine. Topeşte unul şi adaugă-l peste pâinea înmuiată în lapte, împreună cu şunca tăiată cubuleţe, legume, sare şi piper după gust şi o linguriţă de condimente pentru supă. Adaugă două ouă bătute spumă şi amestecă bine. 2. […]
Curcan împănat cu 5 arome
1. Spală bine curcanul şi presară-l cu sare prin interior şi pe deasupra. Amestecă hrişca, 2 linguri de lapte cu o lingură de apă şi las-o să se înmoaie. Adaugă peste ea miezul de chiflă tăiat cubuleţe, feliile de şuncă, mazărea şi usturoiul pisat. Bate ouăle cu lapte şi toarnă-le peste umplutura din hrişcă. Adaugă […]
Coroniţă din costiţă
1. Costiţele de porc se spală şi se ung cu ulei de măsline, apoi se presară cu sare şi piper. Codiţele de ţelină se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţe şi se toacă mărunt, cubuleţe. Usturoiul se curăţă şi […]
Ruladă cu verdeaţă şi roşii
1. Se spală roşiile şi se taie în jumă-tate. Usturoiul se curăţă şi se pisează fin. 2. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei de măsline şi se dă la foc mic. Se pun roşiile şi se prăjesc aproximativ 3-4 minute. La sfârşit se adaugă usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper. […]
Fantezie de toamnă
1. Se curăţă carnea de pieliţă, se spală bine şi se bate cu ciocanul de şniţele. 2. Se tapetează o tavă cu făină şi unt şi se întinde carnea bătută, după ce a fost condimentată cu sare şi piper. 3. Chiflele se taie în două şi se înmoaie în lapte. 4. Morcovii se curăţă, se […]
Surpriză în aluat fraged
1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit. 2. Roşiile se toacă mărunt şi se pun peste ceapă. 3. Peştele file se taie în bucăţi şi se pune şi el, împreună cupătrunjelul tocat, în tigaie, să se rumenească. Se adaugă supă de peşte şi se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. […]
Sfeclă roşie à la grec
1. Sfeclele se taie pe jumătate, apoi se scobesc şi se îndepărtează o parte din miez cu o lingură. Acesta se pasează. Se pune orezul într-o sită şi se spală bine. Se pune apoi în apă cu un praf de sare, se adaugă miezul de sfeclă, se acoperă cu un capac şi se lasă la […]