Zi şi noapte

1. Se freacă untul spumă. Oul se bate şi se ames­tecă cu zahărul pudră, sarea şi esenţa de portoca­le, apoi se toarnă peste unt. Treptat, se adaugă făina până când devine un aluat omogen. 2. Coca se împarte în două grămăjoare. Într-una din ele se adaugă lingura de cacao şi se ames­tecă bine. Se întind […]

Floricele cu gem

1. Untul se freacă spumă timp de două minute cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi migdalele măcinate. Gălbenuşurile se adaugă pe rând. La urmă, se adaugă făina. Se ames­tecă toate fără să se frământe. Aluatul se înveleşte în folie de plas­tic şi se lasă la frigider să se întărească aproape o oră. 2. Aluatul se […]

Cocteil rusesc

1. Într-un pahar cu gheaţă se pun pe rând vodca şi romul. 2. Se adaugă siropul de căpşuni şi suc de portocale. 3. Se ornează cu beţişoarele de scorţişoară şi cu o felie de lămâie.

Briză de Hawai

1. Se zdrobesc cuburile de gheaţă cu ajutorul unui blender. Peste ele se toarnă ginul şi zeama de lămâie. 2. Se toarnă într-un pahar şi se ornează cu felii de ananas.

Dulce-acrişor

1. Se unge marginea paharului cu o felie de lămâie şi apoi se înmoaie repede în zahăr pentru a se forma o crustă. 2. Se toarnă coniacul în pahar, se adaugă o felie de lămâie, apoi se umple cu suc de lămâie.

Mexicola

1. Se toarnă Tequilla într-un pahar tip sondă. Se adaugă cola. 2. Lichiorul de căpşuni se toarnă treptat, fără a amesteca.

Punch finlandez

1. Se amestecă într-un blender zahărul cu vinul, cu romul şi zeama de lămâie. 2. Se toarnă în pahare şi se adaugă batoanele de scorţişoară. 3. Se ornează cu o felie de portocală.

Cafea irlandeză

1. Într-un pahar de vin cu picior se toarnă whisky rece. 2. Se adaugă cafeaua fierbinte, după care se umple paharul cu frişcă şi se ornează cu lichior de ouă şi ciocolată rasă. Se serveşte imediat.

Adam şi Eva

1. Se zdrobesc cuburile de gheaţă în shaker sau blender. Peste ele se toarnă lichiorul Amaretto, mie­rea şi zeama de lămâie. Se ames­tecă toate cu shakerul. 2. Se pune în fiecare pahar câte o linguriţă de caramel lichid şi câte o cireaşă glasată. Peste ele se toarnă amestecul preparat anterior. 3. Se garniseşte cu felii […]

Vara “la pahar”

1. Într-un bol, se amestecă fructe­le de pădure cu cireşele. 2. Din zahăr, zeama de lămâie şi şampanie, se face un sirop care se toarnă peste amestecul de fructe. 3. Separat, într-un castron se pune frişca lichidă şi se bate cu mixerul, până se întăreşte. 4. Se pregătesc patru cupe pen­tru salată, care se umplu […]