Mix exotic

1. Într-o crăticioară se pune apa, sucul de la două lămâi şi zahărul. Se amestecă bine şi se dau la bain-marie, timp de 10 minute, până se topeşte zahărul. 2. Se curăţă mango de coajă, apoi se taie bucăţi. Se pun apoi în siropul obţinut şi se lasă timp de 5 minute. 3. Se scot […]

Cocteil hawaian

1. Ananasul se spală şi se taie pe jumătate. Se scoate miezul din interiorul fiecărei bucăţi, astfel încât din coaja de ananas să se formeze patru boluri, care se vor folosi pentru servirea salatei. 2. Merele se spală, se curăţă de coajă, apoi se taie felii. Portocalele şi grepfrutul se curăţă de coajă şi se […]

Mininapolitane cu cremă de ciocolată

1. Într-o crăticioară mai adâncă se pune zahărul tos şi se lasă la foc mic pe aragaz, pentru a se carame­liza. Se adaugă apoi laptele şi untul şi se amestecă bine în continuare, tot la foc mic. Se ia de pe foc şi se pun alunele tăiate mărunt. 2. Într-un castron, se bat cu mixerul […]

Chec glazurat cu aromă de ghimbir

1. Se bat ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie omogenă. se adaugă margarina , caca­ua, romul, sucul de ghimbir, praful de copt, făina, nucile, migdalele şi ghim­birul. Compoziţia se pune în două tăvi de chec şi se coc la foc potrivit,. 2. Pentru glazură se pun într-o cratiţă zahărul pudră şi zeama de […]

Cubuleţe aromate

1. Se taie biscuiţii bucăţele foarte mici, apoi se ames­tecă cu zahărul pudră, cacaoa, romul şi laptele. Se face o compoziţie ca de aluat, care se întinde apoi în strat uniform, de aproximativ un cm. 2. Separat, într-un bol se amestecă zahărul pudră cu untul şi nuca de cocos. Compoziţia se pune peste stratul deja […]

Turtiţele spiriduşilor

1. Se amestecă într-un bol untul cu zahărul pudră şi cel vanilat. Treptat, se adaugă două ouă întregi, trei gălbenuşuri, coaja de lămâie, făina şi praful de copt, scorţişoara, cacaua şi alunele tăiate bucăţele mici. La final, se amestecă toate cu cele trei albuşuri bătute spumă. 2. Compoziţia se pune într-o tavă tapetată în prealabil […]

Talismane norocoase

1. Se frământă un aluat omogen din făină, praful de sare, ou, coaja de lămâie, unt şi zahărul pudră. 2. Se întinde foaia cu sucitorul în-tr-un strat gros de 5 mm, apoi se taie formele de floare cu inimioare sau trifoi la mijloc. Formele de fur­securi se cumpără din comerţ. 3. Fursecurile gata tăiate se […]

Diplomat

1. Se bat gălbenuşurile cu jumătate din zahăr, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr, până se obţine o spumă densă, care nu se desprinde uşor de pe tel. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina cernută cu […]

Potcoava norocului

1. Ouăle şi zahărul se bat spumă, se adaugă făina, praful de copt, iar la final uleiul. Amestecul se toarnă într-o tavă pentru prăjituri sub formă de potcoavă. Blatul alb se coace 40 de minute, la foc potrivit. Blatul de cacao se pregăteşte în acelaşi fel. 2. Se pregăteşte crema din lapte, zahăr, praf de […]

Deliciu cu castane

1. Pentru blat, ouăle se separă, iar albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Gălbenuşurile se bat şi ele spumă şi se adaugă peste albuşuri împreună cu făina, cacaoa şi pesmetul. Se amestecă totul bine şi se toarnă într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Se coace aproape 30 de minute. Se scoate din cuptor, […]