Aromă cubaneză

1. Pentru blat, ouăle se separă, iar gălbenuşurile se bat spumă adăugând pe rând zahărul, romul, sarea şi albuşurile bătute tari. Făina, pesme­tul şi praful de copt se amestecă bine şi se adaugă peste gălbenuşuri împreună cu glazura de ciocolată, migdalele şi untul. Se încălzeşte cuptorul, se tapetează o formă cu hârtie de copt şi […]

Delicioasa cu stafide

1. Se aprinde cuptorul, pentru a fi cât mai bine încins. Jumătate de pachet de unt se topeşte şi se toarnă în tava de copt. Apoi se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. Amoniacul se stinge în sucul de lămâie şi se amestecă în iaurt. Se adaugă treptat […]

Plăcinta de Anul Nou

1. Din unt, făină, 80 g zahăr şi un gălbenuş se face un aluat, care se frământă bine şi se lasă apoi să se odihnească două ore. După aceea se împarte în două părţi. O parte mai mare pentru foaia de jos şi o parte mai mică pentru foaia care acoperă plăcinta. Se unge o […]

Pulpă de porc cu ananas

1. Cuişoarele, piperul, cimbrul şi ghimbirul se amestecă într-un mojar. Mujdeiul de usturoi şi sosul picant se toarnă peste condimen­tele de mai sus şi se amestecă bine până se formează o pastă omogenă. 2. Pulpa de porc se spală, se usucă şi se crestează din loc în loc. Se unge cu pasta de condimente având […]

Raţă umplută, cu sos de portocale

1. Raţa se spală şi se curăţă în interior. Pulpele, aripile şi gâtul se taie. Se presară cu sare şi piper pe deasupra şi prin interior şi se lasă la scurs. Ficăţeii de pui şi de raţă se spală bine şi se lasă să se scurgă câteva minute. Se dezosează pulpe­le de raţă, iar carnea […]

Specialitate cu pasăre şi varză roşie

1. Pulpele de pasăre se curăţă şi se spală bine. Se presară cu sare şi piper şi se călesc în ulei 20 de minute pe o parte şi pe alta. Două cepe şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Apoi se călesc în grăsimea de gâscă. Pulpele şi ceapa călită se pun […]

Pate rustic în crustă

1. Se frământă rapid un aluat din făina cernută, 150 g unt tăiat cubuleţe, un ou, un praf de sare şi jumătate pahar cu apă. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece până când se pregăteşte şi umplutura. 2. Gelatina se lasă la înmuiat în vin. Pieptul de curcă şi carnea […]

Raţă cu mandarine

1. Raţa se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare peste tot, se stropeşte cu zeama de lămâie şi zeama de la 3-4 mandarine. Se pune într-un castron şi se lasă la rece 2-3 ore. Se acoperă şi se întoarce de câteva […]

Friptură de pui

1. Puiul se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare şi de piper peste tot şi se stropeşte cu zeama de la jumătate de grepfrut. Se înfăşoară într-o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Cuptorul se încălzeşte. 2. Se […]

Lecso unguresc

1. Se spală ardeii, se taie în jumătă-ţi, se înlătură cotoarele şi se taie fideluţă. Se taie ceapa fâşii şi se pune la călit în untura de porc. Se adaugă ardeii şi se lasă la foc mic până când ceapa se rumeneşte. 2. Roşiile se spală şi se opăresc. Pentru a se putea decoji uşor, […]