Parfait de tiramisu cu zmeură
1. Gălbenuşurile se bat în baie de abur cu zahărul şi zahărul vanilat până când se dizolvă zahărul şi se formează o cremă groasă. 2. Se ia vasul de pe foc şi se dă la rece aproximativ 30 de minute. 3. Între timp se amestecă cu mixerul smântâna cu crema de mascarpone şi se dă […]
Digestiv răcoritor
Lămâile verzi se taie în felii subţiri şi se pun într‑un vas încăpător. Se toarnă deasupra limonada, biterul şi vodca, se amestecă bine şi se bagă la congelator 30 de minute. Se serveşte, câte 100 ml la porţie, în pahare de vin sau de whisky, cu multă gheaţă, ornat cu felii de lămâie şi frunzuliţe […]
Pina Colada ca’n Havana
Se mixează bine toate ingredientele în blender. Se toarnă într-un pahar încăpător cu picior. Se adaugă gheaţa şi se ornează cu bucăţele de ananas şi feliuţe foarte subţiri de nucă de cocos. Se serveşte cu paiul.
Un Mojito, vă rog!
Lămâia verde se toacă în cubuleţe mici şi se pune în blender, împreună cu menta şi zahărul brun. Se adaugă vodca şi se mixează bine. Se umple pe trei sferturi un pahar înalt, de tip sondă, cu gheaţă pisată şi se toarnă deasupra amestecul din blender. Se ornează cu frunzuliţe de mentă şi se serveşte […]
Elixir zeiesc
Sucul de rodii şi cel de cireşe se amestecă bine. Se adaugă siropul de zahăr şi romul. În două pahare înalte, cu picior, se pun cam 6 cuburi de gheaţă. Se toarnă deasupra amestecul şi se completează cu apă minerală. Se decorează cu frunze de mentă.
Şerbet de portocale
1. Într-o cratiţă specială pentru dulceaţă sau şerbet, care nu a fost folosită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproximativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege. 2. Pentru a verifica dacă siropul este […]
Ploaie de vară
1. Se spală pepenii roşii şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. La fel se procedează şi cu pepenele galben. 2. Miezul de pepene roşu şi cel de pepene galben se pun apoi în cele patru jumătăţi […]
Pădurea fermecată
1. Se spală coacăzele, afinele şi zmeura, se curăţă de frunzuliţe şi se pun într-un castron mai mare. 2. Căpşunile şi strugurii, după ce s-au spălat şi curăţat de codiţe, se taie în bucăţele şi se pun şi ele peste celelalte fructe în castron. 3. Perele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]
Raza soarelui
1. Se spală pepenii galbeni şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. Dacă nu ai, poţi folosi o lingură sau un cuţit. Miezul tăiat se pune apoi înapoi în scobitura formată. 2. Piersicile se spală şi se […]
Cremă de ciocolată cu zmeură
1. Zmeura se spală şi se curăţă de frunzuliţe. Ciocolata rasă şi cafeaua se pun într-un ibric şi se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă, până se topeşte toată ciocolata. 2. Separat, într-un alt vas se bat la bain marie gălbenuşurile cu zahărul pudră, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul tos. Când crema […]