Pastramă de pui
Pastrama de pui făcută în casă e foarte gustoasă şi mai sănătoasă ca cea de la magazin. Iată reţeta. 1. Se mărunţesc boabele de ienupăr şi de piper, fără a le transforma în praf. 2. Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea şi foile de dafin. […]
Orez cu năut
Orez cu năut perfect pentru post. Reţeta e simplă şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară: 1. Năutul se pune la înmuiat în apă rece de seara, a doua zi se scurge şi se pune la fiert aproximativ o oră. 2. Într-o cratiţă cu ulei se pune la călit ceapa albă tăiată mărunt şi, după […]
Aspic de legume
Un aspic de legume foarte gustos, aspectuos şi uşor de preparat. Trebuie să încerci această reţetă: 1. Morcovii se taie rondele şi se pun la fiert. Mazărea şi fasolea se gustă şi, dacă mai trebuie, se fierb. 2. Peştele se scurge din conservă şi se mărunţeşte, dacă nu este deja. 3. Se desface cubul de […]
Paste cu carne tocată
Paste cu carne tocată la alegere – un fel delicios şi rapid pentru cină. Iată reţeta simplă: 1. Într-o tigaie cu ulei se pune carnea la călit şi se desface cu lingura. Se lasă până ce îşi schimbă complet culoarea şi se prăjeşte, aproximativ 15 minute. 2. Pastele se fierb 10 minute în apă cu […]
Stufat cu vin
1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se […]
Pască cu brânza şi smântâna
Învaţă să prepari o pască cu brânză şi smântână specială pentru Paşte. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua. 2. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se […]
Cotlete de miel pane
Când se apropie sărbătorile Pascale, mielul este favoritul. Îl poţi prepara în nenumărate feluri, iar cotletele de miel ies delicioase făcute pane! 1. Într-un vas se amesteca pesmetul, parmezanul si condimentele pentru miel si oaie. Separat, se bate oul. 2. Fiecare cotlet se trece prin ou si prin amestecul de pesmet si se prajeste 10-12 minute […]
Cozonac cu umplutura de nuca
Mai intai si mai intai trebuei sa ne ocupam de drojdie.O desfacem peste putin lapte indulcit( nu fierbinte) si o lasam sa creasca.Mai pastram lapte pentru nr 2.Apoi o adaugam peste compozitia finala de la nr 2 Luam pachetul de faina.Il cernem.In mijlocul lui facem o mini gaura, ca si cum am incerca sa batem […]
Drob de miel
1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se […]
Lapte de bou
Ca multe alte mâncăruri tradiționale vechi, rețeta ”Lapte de bou” se prepara în special în perioadele de post, având variante diferite, în funcție de regiuni. În Comuna Racoviță din Județul Sibiu rețeta se prepara din prune uscate și se mânca în loc de murături, cu fasole bătută. În alte regiuni, ”Laptele de bou” se prepara […]