Îngheţată asortată cu bomboane de ciocolată

1. Se bate smântâna cu 150 g de zahăr până se obţine frişca, apoi se lasă la frigider. 2. Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă apoi zahărul şi vanilia şi se bat în continuare până se obţine o consistenţă tare. Se pun apoi gălbenuşurile şi se amestecă uşor până se […]

Îngheţată de fistic şi mere verzi

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi esenţa de migdale şi se bat cu mixerul în continuare, până când se întăresc. Amidonul cernut ca să nu aibă cocoloaşe se diluează în laptele rece, apoi se pune la bain-marie, până se îngroaşă. 2. După ce s-a luat de pe foc, se lasă […]

«Sweet Strawberry»

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. 2. Albuşurile şi zeama de lămâie se bat spumă cu mixerul până când compoziţia nu se mai des­prinde de castron, apoi se adaugă zahărul şi se mai bate încă 3 minute. 3. Pentru sirop: se spală şi se curăţă căpşunile de codiţe, apoi se taie în bucăţi. Se pasează […]

«Zi şi noapte»

1. Albuşurile se bat cu mixerul până se obţine o spumă, apoi se adaugă zahărul şi romul şi se omogenizează în continuare până se obţine o spumă tare. 2. Frişca bătută se toarnă peste compoziţia de albuş, apoi compoziţia obţinută se împarte în două vase separate pentru a putea obţine îngheţata de banane şi pe […]

Tort de îngheţată Cherry’s Dream

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, coaja de lămâie şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul şi praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute. […]

Castraveţi cu brânză

1. Castraveţii se spală, se curăţă şi se taie pe lung în felii subţiri. Se pun într-un castron, se dau cu un praf de sare şi se lasă deoparte, până încep să se înmoaie puţin. 2. Între timp, se pregăteşte umplutu­ra. Telemeaua rasă se pune într-un castron şi se adaugă mascarpone, ceapa fin tocată, boabele […]

Roşii cu peşte

1. Roşiile se spală şi se şterg cu un şervet să se usuce. La fiecare roşie se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un grătar. 2. Pentru umplutură, se scoate peştele din conservă, se pune într-un castron […]

Roşii umplute

1. Roşiile se spală şi se şterg. La fieca­re roşie se taie câte un căpăcel şi apoi se curăţă de miez cu ajutorul unei linguriţe. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe o farfurie. 2. Brânza proaspătă se pune într-un castron, se pasează şi se amestecă bine cu pătrunjelul […]

Ardei umpluţi

1. Ardeiul gras se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se dau cu un praf de sare. 2. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă bine cu verdeaţa tocată, caşcavalul ras, ouăle fierte tăiate cubuleţe, ceapa şi usturoiul. Se adaugă treptat dressingul preparat din […]

Omletă cu brânză de capră

1. Se curăţă ceapa, se taie în solzişori şi se căleşte în unt. Se sparg ouăle şi se separă albuşul de gălbenuş. Se amestecă gălbenuşurile cu berea şi cu ceapa călită şi se presară cu sare şi piper. 2. Albuşurile se bat spumă, după care se amestecă uşor cu ceapa verde şi verdeaţa tocată mărunt. […]