Paste spirală cu ciuperci şi salată

1. Se spală frunzele de salată şi se pun la scurs. Se opăresc circa 10 minute în apă fierbinte cu sare. Se pun la scurs. Se curăţă şi se spală ciupercile. Se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Se pun două linguri de ulei la încins într-o tigaie. Se adaugă ciu­percile, sare şi puţină apă […]

Salată de paste cu jambon şi caşcaval

1. Se fierb pastele în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecurătoare. Se pun într-un vas şi se amestecă cu o lingură de ulei. Se lasă la răcit. 2. Între timp, în alt vas, se pregăteşte sosul: se amestecă smântâna cu restul de ulei, ketchup-ul, sarea şi piperul. Se […]

Salată de fusili cu file de peşte

1. Se pune apa la fiert cu puţină sare şi ulei. Când începe să fiarbă, se pun pas­tele la fiert. Se lasă atât cât se specifică pe pachet, până ce se înmoaie. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecură-toare şi se clătesc cu apă rece. Se pun apoi într-un vas. 2. Se curăţă, se […]

Salată de praz

1. Se curăţă şi se spală prazul şi se fierbe în apă sărată până ce se înmoaie. Se scoate din apă şi se pune la răcit. 2. Prazul fiert se taie rondele, se sărează şi se asezonează cu ulei, piper, zeamă de lămâie sau oţet de vin, după caz. Salata obţinută se poate servi împreună […]

Salată de fasole

1. Se alege fasolea şi se spală bine, în mai multe ape. Se lasă la umflat în apă rece timp de 3-4 ore, apoi se fierbe bine, până ce se înmoaie. 2. Se curăţă ceapa şi ardeiul roşu şi se taie rondele. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă doar puţin, […]

Salată asortată

1. Se spală salata, se scurge bine şi se rupe în bucăţi mai mici, care sunt puse apoi în vasul de salată. Se adaugă ridichile, ardeii şi roşiile spălate şi tăiate felii. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se pun peste celelalte legume din […]

Fresh Passion

Într-un shaker sau blender se ames­tecă bine tequila, sucurile, lichiorul şi piureul de banană. Se toarnă conţinutul într-o cupă sau într-un pahar pentru vin cu picior, care a stat la rece în prealabil. Se ornează cu două felii de lămâie verde şi cu frunzuliţe de mentă.

Tonic Bloody Mary

Ingredientele trebuie mai întâi bine răcite. Apoi se amestecă foarte bine sucurile cu vodca, se toarnă amestecul într-un pahar tip sondă, se decorează cu frunzuliţe de ţelină şi cu felii de lămâie verde.

Bellini Flavour

Se umple pe jumătate cu gheaţă pisată o cupă pentru şampanie. Deasupra se toarnă sucul de piersici şi şampania, amestecate în preala­bil. După preferinţe, se poate decora cupa cu feliuţe subţiri de piersici proaspete sau din compot.

Marie Rose

Se amestecă bine toate ingredientele, de preferat într-un shaker. Într-o strecurătoare se pune gheaţă pisată şi se strecoară astfel în pahar amestecul obţinut. Se ornează cu trandafiri din zahăr.