Cârnaţi cu sos de ceapă şi rozmarin
Se crestează cârnaţii ca să se poată pătrunde cât sunt la cuptor. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se foloseşte doar partea albă, iar frunzele se dau la o parte. Ceapa roşie şi ceapa verde se taie mărunt şi se căleşte în tigaie, în uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă boia iute şi dulce, sare […]
Borş de sfeclă roşie
Se spală sfecla şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa, ardeii, morcovii, dovleceii, se taie mărunt ca pentru ciorbă şi, împreună cu sfecla tăiată şi mazărea prefiartă, se călesc câteva minute în uleiul de măsline. Se […]
Mâncare de morcovi cu perişoare
Se curăţă morcovii , se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se toacă mărunt. După ce au fiert morcovii, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Ceapa şi usturoiul se călesc în ulei şi se adaugă şi morcovii. Se […]
Dovlecei la cuptor
Se spală şi se curăţă dovleceii, se taie rondele şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se pun într-un bol, brânza de vaci, mărarul tocat mărunt, smântâna şi ouăle bătute spumă. Se adaugă sare şi un praf de piper şi se pasează compoziţia cu blenderul. Se tapetează […]
Piept de pui cu parmezan şi paste
Se taie pieptul de pui pe jumătate, bucăţile se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se condimentează cu sare, piper, se ung cu unt pe toată suprafaţa şi se presară cimbru proaspăt. Se aranjeză în tava de jena, se stropesc cu puţină apă şi […]
Ciorbă de varză cu legume asortate
Se spală rasolul, se curăţă şi se pune să fiarbă. Când dă în clocot, se ia spuma des, până se limpezeşte zeama. Separat, se curăţă legumele. Morcovii şi cartofii se taie cubuleţe, ardeii, fâşii, ceapa, solzişori şi varza, fideluţă. Legumele se pun în zeama de carne, se adaugă sare şi piper şi se lasă să […]
Sărmăluţe în varză nouă
Se spală varza, se scoate cotorul şi se opărește în apă cu sare de lămâie. Se lăsă câteva minute să se înmoaie foile şi apoi se scot în sită să se scurgă. Într-un bol, se pune carnea tocată, se adaugă ceapa mărunţită şi călită în ulei, mărarul tocat, cimbrul, orezul, sarea, piperul şi oul crud. […]
Tocană de fasole și cârnaţi picanţi
Se lasă fasolea de seara până dimineaţa în apă călduţă. Se scoate şi se pune să fiarbă în câteva ape, până elimină toxinele. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se scurgă. Separat, se taie ceapa roşie solzişori, se căleşte în uleiul de măsline şi se adaugă piureul de roşii […]
Ruladă cu bacon şi caşcaval
Se cerne făina într-un bol şi se adaugă drojdia înmuiată în puţină apă călduţă, oul, uleiul, sarea şi chimenul. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă puţină apă. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent şi se lasă să dospească la temperatura camerei. Între timp, se feliază caşcavalul şi baconul şi se […]
Delicatesă cu paste şi spanac
Pentru început, se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se stropesc în timp ce fierb cu puţin ulei, ca să nu se lipească între ele. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jetul de apă rece. Pastele se trec prin unt topit şi se amestecă cu usturoiul […]