Surpriză cu fistic

Se separă gălbenuşurile, se freacă bine cu 4 linguri de zahăr şi se adaugă uleiul, amestecând continuu. Se adaugă esenţa şi coaja de lămâie, făina în ploaie şi praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr până se obţine o spumă tare şi se încorporează uşor în crema de gălbenuşuri. Se […]

Minidiplomat parfumat

Se spală căpşunile şi se păstrează deoparte câteva fructe mari, care se taie pe lungime, pentru ornament. Restul de căpşuni se taie jumătăţi şi se fierb cu un pahar de zahăr. Se strecoară un pahar de suc, iar fructele fierte se pasează până se obţine un piure fin. Se bat ouăle spumă cu 8 linguri […]

Fantezie cu jeleu

Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul, ca la maioneză. Se adaugă jumătate din zahărul pudră, 5 linguri de apă caldă şi se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă 5 linguri de apă caldă, coaja de portocală şi se amestecă apoi cu gălbenuşurile. La final se încorporează făina  şi praful de copt. […]

Frigărui împletite

Se spală mușchiul de porc, se curăță de grăsime și se taie în felii, care se bat apoi ușor cu ciocanul de carne. Fiecare felie se taie pe lung în trei fâșii, de aproximativ 5 cm grosime. Într-un castron, se amestecă uleiul cu sucul de lămâie și un praf de sare. Se pun bucățile de […]

Chifțeluțe vesele

Se curăță ceapa și usturoiul și se dau pe răzătoarea mică. Se spală pătrunjelul și se toacă mărunt. Se taie brânza în cubulețe mici, egale. Se curăță cartofii, se taie în sfeturi și se dau prin mașina de carne. Într-un castron mare se pun carnea tocată, ouăle, ceapa, usturoiul, cartofii, se condimentează totul cu sare […]

Pachețele cu bacon

Se modelează carnea de mici în formă de chifteluțe, apoi se învelește fiecare într-o feliuță de bacon. Se înfig 6-7 chifteluţe astfel prăgătite pe bețele de frigărui și se prăjesc pe grătar. Se ornează cu rozmarin proaspăt și se servesc cu salată de sezon.

Supă cremă de mazăre

Se spală mazărea verde şi se pune la fiert, separat de celelalte legume. Ţelina, cartofii şi morcovii se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, apoi se căleşte în puţin unt. Peste ceapă se pun legumele tăiate şi se călesc câteva minute. Se adaugă apă şi se fierb până devin […]

Spaghete carbonara cu mazăre

Spaghetele se pun la fiert în apă cu o lingură de ulei, conform instrucţiunilor de pe pachet. Şunca se taie feliuţe, iar parmezanul se dă pe răzătoare. Mazărea se spală şi se pune la fiert o jumătate de oră. Şunca feliată se căleşte câteva minute cu doi, trei căţei de usturoi. Se separă gălbenuşurile de […]

Tartă cu mazăre

Se spală ceapa şi se toacă mărunt. Se căleşte în unt până se rumeneşte şi se adaugă boabele de mazăre. Se toarnă imediat supa de legume şi se lasă la fiert timp de 15 minute. Se pune la fiert şi laptele într-un alt vas. Când scade supa în care fierbe mazărea, se adaugă laptele fierbinte […]

Tortilla cu cartofi

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Când s-au înmuiat, se curăţă de coajă și se taie felii. Se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei și se prăjesc pe ambele părţi, având grijă să fie întoarse ușor, ca să nu se rupă. Între timp, se curăţă ceapa și […]