Lasagna cu pui și ciuperci
Se spală și se curăță pieptul de pui. Se lasă la scurs, se taie cubulețe și se călește în tigaie cu 2 lingurițe de ulei de măsline. Când s-a rumenit, se presară boiaua, se adaugă o linguriță de cimbru și se adaugă apă, până se acoperă carnea. Se lasă la fiert, până se înmoaie carnea. […]
Pulpe de pui cu sos de smântână
Se spală pulpele de pui, se taie în două și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt aproape fierte, se prepară sosul de smântână. Se topește untul într-o oală, se adaugă laptele, făina, se amestecă bine să nu se facă cocoloașe, apoi se toarnă smântâna. Se adaugă sare după gust, pătrunjelul […]
Piept de pui cu orez sălbatic
Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se călește în puțin ulei. Se pune apoi apă, până acoperă carnea și se lasă la fiert. Când s-au înmuiat, se pun bucățile într- o tavă cu ulei, se ung cu unt și se bagă la cuptor. Se stropesc din când în când cu uleiul din […]
Coşuleţe picante
Se taie untul în cubuleţe mici. Făina se presară cu sarea, se adaugă untul rece, gălbenuşul întreg şi apa şi se frământă bine. Se lasă o oră la temperatura camerei, apoi se întinde o foaie şi se decupează cercuri sau pătrate. Se întinde aluatul în formele de minitarte tapetate cu făină şi se lasă la […]
Specialitate cu somon și salvie
Se spală frunzele de salvie şi să lasă să se scurgă pe o sită. Brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu smântâna. Crema de brânză se condimentează, după gust, cu sare şi piper şi se adaugă puţină zeamă de lămâie. Se întinde apoi crema pe deasupra fiecărei clătite şi se aşază câte […]
Surprize cu brânză
Roşiile cherry se curăţă de codiţe şi se spală. Ceapa verde se spală şi se taie mărunt, doar frunzele. Într-un bol, se amestecă seminţele de susan, de mac şi de coriandru cu frunzele de ceapă mărunţite. Brânza dulce de capră se fărâmă cu o furculiţă. Untul se lasă să se înmoaie la temperatura camerei şi […]
Friptură cu legume
Ardeii se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Usturoiul se toacă mărunt și se pune într-un vas, împreună cu mierea şi sosul de soia. Într-o tavă pentru fripturi, se așază bucățile de carne. Se adaugă ceapa şi broccoli bucheţele. Se toarnă, în mod egal, peste fiecare bucată de piept, sosul din miere și […]
Ciorbă picantă de pește
Legumele se curăță, se spală și se taie în funcţie de preferinţe. Roșiile se curăță de pielițe și de semințe și se toacă. Peștele se spală și se taie cuburi. Într-o oală, se pun la fiert cepele, usturoiul, ardeii iuți, vinul și apa. Se lasă cam 15 minute. Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă legumele […]
Ciuperci de pădure cu leurdă
Se curăţă și se rup cozile primelor ciuperci de pădure – hulubiţele (Russula virescens). Se spală și se usucă bine, apoi se fierb 5 minute în puţină apă cu un praf de sare. Separat, într-un ceaun, se călește românește ceapa, în destul ulei de măsline. Când devine transparentă, se adaugă doi căţei de usturoi striviţi […]
Chișă de trufandale
Este cea mai simplă chișă din câte au fost inventate, pentru că toate legumele se folosesc în stare naturală. Se spală legumele și se usucă sau se șterg frunzele. Ceapa, usturoiul și leurda se toacă mărunt. Se unge o formă adâncă de copt cu ulei. Se tapetează pereții până sus cu foaia de plăcintă (nu […]