Muşchi de vită în aluat franţuzesc

Se condimentează muşchiul de vită cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei şi vin roşu, se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă să stea la frigider aproximativ 30 de minute. Separat, se spală ciupercile şi ceapa, se toacă mărunt şi se călesc în ulei, la foc mic. După ce s-au înăbuşit bine, […]

Supă-cremă de dovlecei

Se curăţă dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii şi morcovul, se spală şi se pun toate să fiarbă întregi, ca pentru supă, în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot din zeamă şi se lasă să se scurgă. Morcovul şi ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul. Se amestecă cu […]

Paste aromate cu cimbru

Se pun macaroanele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei, ca să nu se lipească între ele, şi se acoperă cu un capac. După ce au fiert, se scot din oală şi se dau în 2-3 jeturi de apă rece. Se pun apoi în strecurătoare […]

Plăcintă cu spanac

Se cerne făina într-un bol şi se adaugă untul moale, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine o cocă elastică. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ o oră. În acest timp, se curăţă spanacul, se spală în 5-6 ape, se pune la opărit în apă cu […]

Ardei umpluți

Se pun ardeii să se coacă şi se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte, doar cât să se înmoaie puţin şi să capete acel gust de ardei copt. După aceea, se pun într‑un bol, se presară sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte […]

Ciorbă de lobodă roşie

Se alege loboda, se spală de 4-5 ori în apă rece şi se lasă să se scurgă în sită. În acest timp, se pun aproximativ 2 litri de apă să clocotească cu o linguriţă de sare şi se adaugă loboda. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate din oala în care a […]

Budincă fină cu brânză şi mărar

Se bat bine ouăle cu un praf de sare şi piper. Se adaugă telemeaua rasă, brânza mascarpone, smântâna, făina cernută şi mărarul tocat mărunt. Ca să iasă budinca foarte pufoasă, este bine să se amestece compoziţia cu blenderul sau cu mixerul. După ce s-a omogenizat bine, compoziţia de budincă se toarnă într-o tavă tapetată cu […]

Salată rusească

Se spală morcovii şi cartofii, se curăţă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scot şi se pun în sită să se scurgă şi să se răcească. Se spală feliile de şalău şi se fierb, la foc mic, 30 de minute. Se scot şi se lasă la scurs. Într-un bol, se […]

Tocăniţă cu ardei picanţi

Se spală carnea, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie feliuţe. Se bat cu ciocanul de şniţele doar cât să le frăgezească. Nu se condimentează cu sare de la început, deoarece se întăreşte. Bucăţile de carne se ung cu muştar cu hrean pe toată suprafaţa, se condimentează cu boia iute şi […]

Tortilla mexicană

Se pune uleiul la încins şi se adaugă carnea tocată de porc şi de vită. Se amestecă uşor să nu se lipească şi, după ce începe să se albească, se adaugă apă călduţă. După ce s-a fiert carnea, se adaugă condimentele, dar nu toate odată, căci îşi pierd din gust şi calitate. Primul condiment este […]