Aripioare picante

Se spală aripioarele de pui în câteva jeturi de apă şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Separat, se pun într-un bol sucul de roşii, sarea, boiaua iute şi dulce, cimbrul, chili şi mierea. Se amestecă cu puţin ulei şi apă şi, cu o parte din sos, se condimentează aripioarele […]

Cremă caramel cu fructe de pădure

Se pune laptele să se încălzească, apoi se adaugă batonul de vanilie. Separat, se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul în ploaie şi laptele căduţ şi se bat în continuare 5-10 minute. Se pune zahărul într-o cratiţă şi se topeşte la foc mic. După ce a căpătat […]

Prăjitură “Amaris”

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul tos, făina şi vanilia şi se bat bine în continuare. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se lasă blatul la răcit. Separat, se […]

Frigărui de pui cu rozmarin

Se spală bine bucăţile de pui, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se taie cubuleţe. Separat, untul se pune într-un ibric şi se lasă să se topească, la foc mic. Bucăţelele de pui se ung cu untul călduţ, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă aproximativ […]

Omletă catalană

Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare. Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza […]

Mâncare mexicană

Se spală prazul şi ardeii şi se călesc în uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă ananasul tăiat cubuleţe şi se lasă la foc mic să se rumenească. Separat, se taie cârnaţii rondele şi se pun în cratiţă împreună cu celelalte ingrediente să se prăjească. Se adaugă o ceaşcă de apă călduţă şi se lasă să se […]

Ciorbă de dovlecei

Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi de seminţe, acolo unde este cazul, apoi se toacă rondele şi cubuleţe, în funcţie de preferinţe, mai puţin roşiile. Se pun legumele în oală cu uleiul şi se călesc câteva minute. După ce s-au înmuiat, se adaugă sare şi piper şi aproximativ 2 litri de apă. […]

Chifteluţe cu sos de pere

Se pune carnea de curcan tocată într-un bol şi se amestecă cu oul, susanul prăjit, migdalele măcinate, ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, şi cu verdeaţa. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă câteva minute până se obţine o pastă omogenă. Din pasta de carne se formează chiftelele, se trec prin pesmet […]

Salată orientală

Se spală cartofii şi se pun la fiert, în apă cu sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ouăle se spală şi se pun şi ele să fiarbă în apă cu sare, aproximativ 10 […]

Pacheţele de primăvară

Se scot foile de aluat de la congelator şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei. Între timp, se curăţă şi se rad morcovii şi ghimbirul pe răzătoarea mică. Varza se spală şi se toacă mărunt. Separat, se pun 2-3 linguriţe de ulei să se încingă şi se presară alunele măcinate fin, morcovul şi […]