Orez cu porc şi legume

Se spală bine orezul şi se lasă aproximativ o oră în apă rece. La 200 g de orez, se adaugă 500 ml apă şi 2-3 linguri de ulei. Uleiul se pune pentru a nu se lipi şi pentru a avea un aspect plăcut. Se fierbe orezul, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă […]

Ratatouille cu piept de pui

1. Bucăţile de piept se curăţă şi se spală. Se şterg pe un prosop absorbant şi se ung cu untul moale. Se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă, se adaugă 2-3 crenguţe de rozmarin şi se bagă la cuptor. 2. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se […]

Pernițe cu carne

1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune margarina tăiată cubuleţe. Margarina trebuie să fie lăsată, în prealabil, la temperatura camerei pentru a se putea încorpora cu restul ingredientelor. 2. Se adaugă sarea, iaurtul sau apa minerală şi oţetul. Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat până se […]

Cotlete de miel la cuptor

Se spală costiţele de miel cujet de apă rece, apoi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie. Se pun costiţele de miel într-o tavă şi se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi usturoi. După aceea, se stropesc cu uleiul de măsline şi vinul demisec. Se lasă la frigider aproximativ 2 ore pentru a-şi […]

Vinete cu susan

Se spală vinetele, se curăţă de cozi, după care se taie felii potrivite şi se presară cu sare cât cuprinde. Se lasă câteva ore astfel încât să se elimine toxinele, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot într-o sită […]

Salată ţărănească

Se curăţă şi se spală salata în câteva ape şi se pune să se scurgă în sită. După aceea, se taie frunzele cu un cuţit special și se pun într-un bol. În acest timp, se sparg ouăle, se bat bine cu sare şi cu un praf de piper, se adaugă ardeiul capia tăiat cubuleţe, mărarul […]

Supă de pui cu tăieţei de casă

Se spală puiul, se opăreşte şi apoi se pune la fiert. Când a înce­put să dea în clocot, se ia spuma şi se pun toate legumele curăţate şi spălate în prealabil. Se lasă să fiarbă şi, după ce au fiert, se scot legumele şi puiul. Se desface carnea de pui de pe oase, se taie […]

Ruladă fantezie

Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi, spre sfârşit, se adaugă oul crud şi pâinea înmuiată în lapte. Compoziţia se frământă bine şi se întinde pe hârtie specială pentru copt. Se adaugă feliile de şuncă presată, fâşiile de ardei capia […]

Piept de pui cu ciuperci

Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în uleiul încins cu ceapa verde tocată şi cu boiaua. Se stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat, se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropește cu ulei şi se bagă la cuptor. […]

Salată cu spanac

Se alege spanacul, se curăţă codiţele dacă sunt prea lungi şi se spală în câteva ape până ce ultima apă rămâne limpede. După ce s-a spălat, se lasă în sită să se scurgă. În acest timp, se curăţă ceapa roşie, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în uleiul de măsline, la foc mic, […]