Turnulețe cu biscuiți
De ce să mergi până la cofetărie, când poți face în casă un desert mai bun și chiar mai sănătos? Iată rețeta pentru turnulețe cu biscuiți: 1. Pentru blatul doi, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin o cremă spumoasă. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se pun peste crema de gălbenuş. Se adaugă […]
Spumă de lapte
Spuma de lapte este un desert delicios, adorat de toți copiii! 1. Bananele se mixează şi se stropesc cu suc de lămâie, apoi se amestecă bine cu zahărul şi brânza. Se mixează din nou. 2. Foile de gelatină se înmoaie în apă şi într-o crăticioară se încălzeşte laptele. Se adaugă apoi gelatina şi se amestecă bine. 3. Se toarnă […]
Salam de biscuiți
Orice copil ar trebui să se bucure de o porție delicioasă de salam de biscuiți! Uite rețeta: 1. Într-un vas se fierb 60 ml lapte şi zahărul pentru a obţine un sirop în care, apoi, se adaugă untul. Se amestecă energic pentru a-l topi. 2. Cacaua se dizolvă în restul laptelui, se amestecă apoi cu crema de unt […]
Fursecuri nevinovate
Fursecurile nevinovate sunt dietetice, nu conțin zahăr sau făină și necesită doar trei ingrediente ieftine. Uite cum le faci în 20 de minute. 1. Se bat albușurile la mixer până se întăresc bine. 2. Bananele bine pasate se adaugă peste albușuri. 3. La compoziție se adaugă fulgi de cocos până când se întărește. Acestia se […]
Iepure cu ceapă
Carnea de iepure merge perfect cu o tocăniță de ceapă. Uite cum să prepari acest fel de mâncare încântător! 1. Într-o oală cu fund dublu se încinge uleiul şi, între timp, carnea se trece prin făină. 2. Se rumenește 2-3 minute pe ambele părţi, se presară sare şi piper şi se adaugă vinul, plantele aromatice, ceapa şi baconul. 3. Se […]
Portofele cu ceapă
Un aperitiv neașteptat de gustos. Portofelele cu ceapă sunt perfecte pentru petreceri și de sărbători. 1. Ceapa tăiată peştişori se pune la călit în unt şi se lasă în jur de 15 minute. După acest timp se pun ciupercile şi se lasă 20 de minute pe foc, cu sare, piper și pătrunjel tocat. Între timp, baconul se căleşte uscat. […]
Supă de ceapă
Adu bucătăria franțuzească la tine acasă! Supa de ceapă, un fel de mâncare sofisticat, dar ușor de preparat: 1. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert. 2. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute. […]
Dovlecei umpluți cu cușcuș
De sărbători – și nu numai – poți pregăti un fel de mâncare altfel decât până acum. Iată cum se prepară dovleceii umpluți cu cușcuș! 1. Se curăţă dovleceii de coajă şi se golesc de conţinut. 2. Miezul dovleceilor se toacă mărunt și se amestecă bine cu cuşcuşul. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, busuiocul, uleiul, sarea şi piperul. 3. După […]
Budincă de cușcuș
Sigur n-ai mâncat budincă de cușcuș până acum! Uite cât de simplu se prepară acest desert delicios! 1. Într-o crăticioară se pun laptele, zahărul şi batonul de scorţişoară. Se lasă la fiert 5 minute. 2. Se trage laptele de pe foc, se pun stafidele şi cuşcuşul, se amestecă, se acoperă şi se lasă 30 de minute. 3. Se adaugă […]
Viţel cu sos alb
Viţel cu sos alb delicios, numai bun pentru o cină rapidă. Iată o reţetă simplă. 1. Se pun la fiert doi litri de apă şi se adaugă carnea tăiată cuburi pentru un minut, cât să se albească. Se aruncă apa, iar carnea se trece rapid sub un jet de apă rece. 2. Carnea se pune […]