Dulceaţă de mure
Dulceaţă de mure delicioasă după o reţetă foarte simplă. Iată cea mai rapidă reţetă! 1. Murele alese şi spălate se pun în cratiţa specială de dulceaţă cu 300 ml apă. Când încep să fiarbă, se trage vasul de pe foc şi se pasează fructele printr-o sită deasă. 2. După pasare, piureul se cântăreşte şi, pentru […]
Peltea de caise
Peltea de caise – o peltea parfumată şi gustoasă pe care o poate face oricine. Iată o reţetă simplă. 1. Caisele spălate se desfac în două şi se extrage sâmburele. Apoi, caisele şi sucul de mere se pun la fiert pentru 15 minute. 2. Într-o strecurătoare fină se aşază o bucată curată de tifon şi […]
Dulceaţă de zmeură
Dulceaţă de zmeură – o dulceaţă delicioasă şi parfumată p ecare trebuie să o ai în casă. Iată o reţetă simplă. 1. Zmeura aleasă şi foarte rapid trecută sub un jet de apă rece se pune într-un vas special de dulceaţă şi se așază la foc mic. 2. Se lasă 20 de minute şi, când […]
Dovlecei în oţet
Dovlecei în oţet – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Încearcă această reţetă! 1. Dovleceii spălaţi se taie felii care se pun în borcane cu o linguriţă de sare şi de zahăr pentru fiecare borcan. Se pun crenguţe de mărar în fiecare borcan. 2. Se diluează o […]
Zarzavat în sos de roşii
Zarzavat în sos de roşii – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată reţeta! 1. Roşiile foarte bine coapte se taie în două sau în patru şi se pun la fiert. După 15 minute se pasează, iar sucul obţinut se pune din nou la fiert cu sarea. […]
Fasole păstăi la borcan
Fasole păstăi la borcan – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată o reţetă simplă! 1. Fasolea spălată se pune la fiert în apă cu sare măsurată în proporţie de 2 linguriţe pentru fiecare litru de apă. 2. Nu se fierbe complet, doar 15 minute, şi când […]
Bulion de ardei capia
Bulion de ardei capia, o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată reţeta! 1. Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe, se spală şi se trec prin maşina de tocat. 2. Pasta rezultată se sărează şi se pune la fiert pentru 30 de minute, din momentul în care […]
Piersici la cuptor
Piersici la cuptor – un desert simplu, uşor şi rapid. Iată o reţetă pe care o poate face oricine. 1. Fructele se spală şi apoi se curăţă de pieliţă. Se taie pe lângă sâmbure şi se scoate cu atenţie, să nu se rupă fructul. 2. Nucile măcinate şi migdalele se amestecă şi apoi se adaugă […]
Cuiburi cu piersici
Cuiburi cu piersici – prăjituri delicioase şi foarte uşor de făcut cu numai 3 ingrediente. Vezi o reţetă simplă şi gustoasă. 1. Aluatul se întinde pe masa foarte puţin unsă cu ulei şi se împarte în două. 2. Una dintre părţi se decupează cu o formă rotundă, pătrată etc. şi toate bucăţile tăiate se aşază […]
Prăjituri turnuleţe cu piersici
Aceste prăjituri turnuleţe cu piersici se fac repede şi sunt delicioase. Uite care e reţeta. 1. Pentru blat, se freacă untul moale cu zahărul și zahărul vanilat, până ce se obţine o cremă omogenă, apoi se adaugă 2 ouă întregi şi 2 gălbenuşuri. Se amestecă până ce crema devine albă. 2. Se adaugă apoi făina […]