Chiftele de varză
Chiftele de varză ideale ca aperitiv, dar şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă această reţetă simplă! 1. Varza se taie fideluţă, cât mai mărunt, la fel şi conopida. Se fierb pentru 10 minute în apă clocotită cu sare. Apoi, se pun în strecurătoare şi se lasă să se scurgă foarte bine, în […]
Budincă de orez cu lapte
O budincă de orez cu lapte delicioasă, care se face foarte uşor – desertul ideal. Trebuie să încerci această reţetă. 1. Într-o crăticioară se pun orezul, apa şi sarea şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. În acest moment, se acoperă crăticioara cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic […]
Piure cu salată de legume
Piure cu salată de legume – un piure deosebit, bun ca garnitură, dar şi ca fel principal. O reţetă uşoară pe care trebuie să o descoperi. 1. Se curăţă cartofii și morcovii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se pun la fiert și cele 4 ouă care trebuie […]
Ouă cu legume
Ouă cu legume, o combinaţie delicioasă şi uşoară, perfectă pentru o cină rapidă şi dietetică. Iată reţeta: 1. Roşiile se crestează şi se cufundă câteva secunde în apă clocotită. Se curăţă apoi de pieliţe şi sâmburi. Pulpa se taie cuburi mici. 2. Ardeii se taie şi ei cuburi mici, la fel şi ceapa. Într-un vas […]
Prăjitură cu cremă fondant
Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă fondant care se topeşte în gură. Mod de preparare: 1. Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se obţine un amestec spumos. Se adaugă făina cernută cu amidonul şi se amestecă. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se adaugă cu grijă în amestecul […]
Budincă festivă
Învaţă să prepari o budincă festivă pentru acele ocazii speciale în familie. Mod de preparare: 1. Pentru budinca de vanilie se pun la înmuiat în apă rece foile de gelatină. Pastaia de vanilie se taie în două si se răzuie seminţele. 2. Se amesteca frisca lichidă cu vanilia şi zaharul şi se pun la foc […]
Chiftele de orez cu cașcaval
Chiftele de orez care par mai elaborate decât sunt. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se prepară: 1. Orezul se fierbe 10 minute, se scurge şi se amestecă bine cu oul bătut în prealabil și caşcavalul. Se adaugă sare, piper, nuşcoara şi făina şi se amestecă bine. 2. Se taie mozzarella cuburi mici şi pe […]
Canapele de vinete
Canapele de vinete ideale ca aperitiv atunci când te grăbeşti. Iată o reţetă foarte simplă: 1. Vinetele se taie rondele de un cm care se presară cu sare şi se lasă un pic să elimine apa. Apoi se şterg, se toarnă uleiul peste ele şi se amestecă bine cu mâna. Se aşază feliile în tava […]
Paste cu cârnaţi
Pastele cu cârnaţi sunt delicioase şi se fac foarte repede, ideale pentru musafirii neaşteptaţi. Iată reţeta: 1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Între timp, într-o tigaie încăpătoare sau o cratiţă se călesc în ulei cârnaţii tăiaţi rondele. Se scot pe şervete de hârtie, iar uleiul rămas […]
Sandviciuri cu ciuperci
Sandviciuri cu ciuperci pentru serile când nu ai timp să găteşti ceva elaborat. Reţeta este foarte rapidă, gata în 10 minute. 1. În unt topit se pun ciupercile bine scurse şi usturoiul întreg. Se presară cu sare şi se învârte tigaia. 2. Între timp, pâinea se pune la prăjit. Când apa pe care şi-o lasă […]