Vinete pané

 Vinetele pane sunt delicioase şi se fac în numai 10 minute. Iată reţeta simplă. 1.   Vinetele se taie felii, se presară cu sare şi se lasă un pic să elimine zeama în exces. Apoi, se şterg cu şervete de hârtie. 2. Ouăle se bat ca pentru omletă, se trec vinetele prin ou şi se dau […]

Brânză la grătar

Brânza la grătar este un aperitiv sau chiar un fel principal foarte rapid şi uşor de făcut. Iată reţeta. 1.   Pe patru foi de folie de aluminiu se pun cele patru bucăţi de brânză. 2.   Se ung cu ulei în strat subţire, se presară condimentele şi legumele, mărarul şi pătrunjelul. 3.   Se închide pacheţelul şi […]

Clătite de cartofi

Clătite de cartofi foarte bune ca aperitiv sau ca fel principal la o cină uşoară. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute. 2. Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se […]

Altfel de găluște cu prune

Găluşte cu prune delicioase după o reţetă foarte simplă. Uite cum se fac! 1. Se pune apa la fiert împreună cu sarea și cu uleiul, până clocotește. Se ia apa de pe foc și se adaugă făina, toată odată, amestecându-se încontinuu. Se lasă la răcit și apoi se adaugă ouăle, amestecând până ce se omogenizează. […]

Coșulețe cu ciuperci

Coşuleţe cu ciuperci – un aperitiv delicios, aspectuos şi care se face foarte uşor. Iată reţeta! 1. Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se fierb în apă cu sare. Ciupercile se curăță bine, se taie cubulețe și se călesc în puțin unt, apoi se adaugă usturoiul pisat, sosul de roșii și pătrunjelul și se […]

Prăjitură cu aluat fin, vișine și piersici

O prăjitură cu aluat fin, vişine şi piersici delicioase. Reţeta e foarte simplă. Uite cum se face! 1. Într-un bol se pun zahărul, praful de copt și făina, margarina, ouăle și smântâna și se amestecă bine. Aluatul obținut se pune pe masa presărată cu făină și se fră­mântă repede. O treime din coca obținută se […]

Desert cu piersici

Un desert cu piersici delicios şi foarte aromat. Reţeta e uşoară şi rapidă. Vezi cum se face! 1. Piersicile se spală, se curăță de coajă și se taie felii care se pun într-o formă rotun­dă, tapetată cu hârtie de copt. 2. Se pregătește pandișpanul pentru care se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă […]

Plăcintă cu brânză și caise, fără aluat

O plăcintă delicioasă cu brânză şi caise, fără aluat, deci mai uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. 1. Se spală caisele, se pun în apă clocotită pentru câteva minute, apoi se scot și se curăță de coajă. Se taie în jumătăţi și se curăță de sâmburi. 2. Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul […]

Tort rotit

Tort rotit cu două blaturi delicioase şi cremă cu nucă. O reţetă simplă şi spectaculoasă pe care trebuie să o încerci. 1. Pentru blatul I, se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul, ca la maioneză, şi apoi cu praful de copt. Se lasă deoparte. Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi […]

Castagnole cu lichior de cafea

O reţetă de castagnole cu lichior de cafea foarte aromate şi gustoase. Se fac foarte uşor şi rapid! 1. Se mărunțește miezul de nucă la blender. Untul moale, la temperatu­ra camerei, se freacă bine cu zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă pufoasă, în care se încorporează miezul de nucă mărunțit, jumătate din […]