Twix gigant din 3 ingrediente

De ce să ne mulțumim cu niște batoane mici din comerț când putem face acasă, din numai 3 ingrediente, un baton Twix gigant și delicios? A, și e fără coacere! Te-am convins? Hai să îl facem împreună! Ai nevoie de o tavă asemănătoare celei de chec, pe care să o îmbraci cu hârtie de copt, […]

Tartă cu ciocolată și căpșuni – fără coacere

E vară, e cald și nu vrei să aprinzi cuptorul. Sau, pur și simplu, nu ai chef sau timp să gătești. Dar ți-e tare poftă de ceva dulce… Ce faci? Desertul de mai jos! E combinația perfectă de dulce și acrișor, nu necesită coacere și e sănătos. Pune biscuiții – cu tot cu cremă – […]

Mere în foietaj

Dacă plăcinta de mere era desertul la cuptor cel mai rapid și mai la îndemână – chiar și pentru cei care nu prea-s ași într-ale bucătăritului -, a venit timpul să fie detronată. Și ce desert putea mai bine să facă asta, decât unul derivat din ea? E perfect pentru zilele de vară, când nu […]

Cașcaval pane

Un fel de mâncare extrem de îndrăgit, o rețetă foarte simplă. Cu toate acestea, mulți evită să o facă în propria bucătărie de teamă să nu le iasă ca la restaurant. Haideți să o facem împreună! Pregătiți 2 boluri și 2 farfurii plate. Tăiați cașcavalul în felii de grosimea unui deget. Bateți bine ouăle cu sare […]

Balmoș ca în Bucovina

Una din mâncărurile de bază ale ciobanilor din pitoreasca zonă a Bucovinei, balmoșul este de multe ori confundat cu o banală mămăligă. Da, are la bază tot mălaiul, dar nu se fierbe în apă ci în zer (sau jintuială). De fapt, ce spunem noi? Faceți și vă vețti da seama clar de diferență! În primul rând […]

Alivenci moldovenești

O rețetă țărănească autentică, un aperitiv gustos și extrem de ușor de făcut. Li se mai spune și plăcinta ciobanului, deoarece conțin ingredientele de bază ale poporului nostru: mălaiul, brânza și smântâna. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare., amestecând din când în când să nu se lipească. Atunci când dă în […]

Banană coaptă cu umplutură la alegere

Tai o banană pe lung şi în numai 15 minute ai un desert delicios, care poate fi şi dietetic, dacă alegi ingredientele potrivite. Banana coaptă umplută este un deliciu. Garantat! 1. Banana se taie pe lung, fără a o curăţa de coajă. 2. Se adaugă în interiorul ei ingredientele alese pentru umplutură. 3. Se acoperă […]

Ratatouille

Una dintre cele mai celebre rețete ale gastronomiei franțuzești, devenită și mai populară după ce a ieșit simpaticul film cu același nume. Să facem împreună un ratatouille, tocana de legume a Provence-ului! Tăiați ardeii, dovleceii, vinetele, ceapa și roșiile (fără coajă acestea din urmă) în cubulețe și le puneți în vase separate. Turnați ulei cam […]

Clătite bănățene

Toată lumea mănâncă în ultima vreme rețete care mai de care mai importate și sofisticate de clătite. Noi vă propunem astăzi o rețetă absolut delicioasă de clătite, care nu e atât de mediatizată pe cât ar merita: clătitele bănățene. Dacă v-au mai rămas ceva foi de clătite în plus pe a doua zi și nu știți ce […]

Papară de pâine

Uitasem cât de sățioasă, rapidă și gustoasă e această rețetă! Dacă aveți niște pâine întărită prin casă, aceasta este cea mai bună metodă de preparare a ei. Haideți să facem împreună o papară de pâine ca la mama acasă! Încingeți cuptorul. Ungeți o tavă cu unt. Puneți jumătate de cantitatea de lapte într-un vas. Feliați […]