Tartă bogată

O tartă bogată cu gust deosebit, care se face foarte uşor. Iată reţeta. 1. Pentru aluat, se amestcă făina şi untul foarte rece tăiat bucăţele. După ce se frământă amestecul cu degetele şi se obţine un amestec nisipos, se adaugă oul, un praf de sare, zahărul, coaja de portocală şi două linguri cu lapte. Se […]

Prăjitură cu brânză şi caise

Prăjitură cu brînză şi caise, o combinaţie foarte gustoasă, după o reţetă simplă. 1. Într-o tigaie pe foc, se pune lingura de zahăr şi când începe să se topească se adaugă caisele rupte în două. Se lasă 5 minute pe foc şi se dau deoparte. 2. Se topeşte untul şi se lasă deoparte. Brânza se […]

Supă de sfeclă

Supa de sfeclă este o reţetă inedită pe care trebuie să o încerci. Iată cât de uşor se face. 1. Se taie sfecla şi se mixează cu smântâna. 2. Se adaugă usturoiul şi sucul de lămâie, sare şi piper. 3. Se adaugă puţin coriandru sau pătrunjel tocat şi se dă la rece pentru 90 de […]

Supă de castravete

O supă de castravete uşoară, răcoroasă şi potrivită pentru diete. Uite cât de simplă e reţeta! 1. Castravetele se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să elibereze sucul. 2. Apoi, se opresc câteva rondele pentru servit, iar restul se taie mai mic şi se pune în cuva robotului. […]

Supă andaluză

 O supă andaluză cu roşii, ou şi jambon – delicioasă şi foarte uşor de făcut. Iată reţeta. 1. În cuva robotului se pun roşiile tăiate în bucăţi. Pâinea se înmoaie în apă şi se desface cu degetele peste roşii. 2. Se adaugă usturoiul, sarea, piperul şi se mixează totul. Apoi, se adaugă uleiul şi oţetul […]

Cacik sau supă de iaurt turcească

Cacik este o supă de iaurt turcească foarte gustoasă şi răcoroasă. Iată reţeta. 1. În vase separate se pun la fiert ouăle şi orezul. Apoi, în unt topit se căleşte usturoiul și se adaugă orezul scurs. Se lasă 1-2 minute şi se trage de pe foc. 2. Iaurtul se mixează cu orezul şi supa de […]

Vinete amalfitane

Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta. 1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. În tava de cuptor se pune o […]

Baba ganoush

Baba ganoush este o reţetă orientală cu vinete, susan şi usturoi, foarte bună ca aperitiv. Iată cum se face. 1. În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute […]

Papoutsakia

Papoutsakia este o reţetă grecească delicioasă cu carne şi vinete, o combinaţie plină de savoare. Iată cum se face! 1. Vinetele se taie în două pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. Între timp, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, […]

Terină de pui şi roşii

O terină de pui şi roşii ideală ca aperitiv, dar şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată o reţetă simplă! 1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece. 2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care […]