Supă de roşii cu mozzarella

Combinaţia de supă de roşii şi mozzarella este delicioasă. Reţeta e foarte simplă, aşa că merită să încerci şi tu! 1. În oala de fiert supa se încinge uleiul şi se călesc puţin roşiile tăiate în patru, ceapa tăiată rondele şi usturoiul strivit. 2. După ce s-au înmuiat puţin, în ulei, se toarnă apă, sarea […]

Spumă de cocos

O spumă de cocos simplă şi delicioasă pe care trebuie să o încerci. Vezi reţeta! 1. Se pun foile de gelatină în apă rece pentru 10 minute şi, între timp, se pun pe foc laptele de cocos, zahărul şi fulgii. 2. După ce laptele s-a încălzit, se trage vasul de pe foc, se adaugă gelatina […]

Tăieţei cu ciuperci şi usturoi

Tăieţei cu ciuperci şi usturoi ideali pentru o cină uşoară. Reţeta e foarte simplă şi rapidă. 1. Ciupercile se trec rapid sub un jet de apă şi se usucă în şervete de hârtie. Se taie în două sau patru şi se pun să se călească în unt topit, într-o tigaie mai mare. 2. Se adaugă […]

Supă cremă de ciuperci cu smântână

O supă cremă de ciuperci cu smântână este cina ideală, inclusiv pentru diete. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Se spală rapid ciupercile, se taie lamele fine şi se stropesc cu suc de lămâie care împiedică oxidarea. 2. În oală, se topeşte untul şi se pun ciupercile şi usturoiul tăiat felioare. Se lasă pe […]

Spumă de zmeură

O spumă de zmeură foarte uşoară şi răcoroasă – desertul ideal pentru oricine. Iată reţeta. 1. Se bat albuşurile cu zahărul şi, când spuma începe să se închege, se adaugă fructele spălate şi scurse. 2.    Se mixează pentru ca şi acestea să se încorporeze bine şi apoi se pune spuma în pahare care se dau […]

Salată de ouă cu șuncă

 Salată de ouă cu şuncă – o salată aperitiv deliciosă, care se face uşor. Iată reţeta. 1. Se taie șunca feliuțe sau cubulețe mici, după preferință. Ouăle fierte tare se taie odată de-a lungul, apoi de-a latul, astfel încât, la sfârșit, să se obțină cubulețe mici. Se potrivește gustul de sare și piper. 2. În […]

Tort cu cireşe

 Un tort cu cireşe delicios, aspectuos, ideal pentru orice ocazie, după o reţetă simplă. 1. Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare. Se adaugă, pe rând, lingurile de zahăr, gălbenușurile, uleiul, făina cernută, cacaua şi praful de copt. Se bate în continuare până se omogenizează compoziția, […]

Cuşcuş cu legume

O reţetă foarte simplă şi foarte rapidă. Vezi cum sa prepari cuşcuş cu legume. 1. Întâi se face sosul de legume pentru care morcovii rondele, ardeii tăiaţi pătrăţele, dovlecelul tăiat cuburi, roșiile e jumătate și ceapa tocată peştişori se pun la fiert cu concentratul de legume şi un pic de apă. Se lasă la fiert 30 de minute, amestecând din […]

Cuşcuş în stil tunisian

Cuscusul ar trebui sa se gaseasca in bucataria oricarei gospodine. Uite cum poti sa-l prepari in stil tunisian! 1. În 100 ml ulei se călesc puiul tăiat bucăţi, cepele tăiate peştişor, roşiile tăiate în două, sarea şi piperul. 2. După ce se călesc, se adaugă doi litri de apă şi, din momentul în care ajunge […]

Varză alsaciană

O reţetă de varză alsaciană care te va face să te lingi pe degete. Uite cum s-o prepari: 1. Într-o cratiţă cu ulei încins se pun la călit ceapa tăiată mărunt şi morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. După ce s-au înmuiat, se adaugă carnea tăiată cuburi şi se amestecă lăsând-o la călit până ce își schimbă culoarea. Se […]