Prăjitură cu brânză şi fructe
O delicioasă prăjitură cu brânză şi fructe, răcoroasă, uşoară şi aromată. Vezi reţeta! 1. Pentru blat, gălbenuşurile şi zahărul se freacă, adăugând zahărul progresiv. Când se obţine un amestec albicios, se adaugă făina, praful de copt şi cacaua amestecate înainte şi apoi cernute. 2. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi 3 […]
Plăcintă cu brânză dulce
O plăcintă cu brânză dulce delicioasă, după o reţetă simplă. 1. Se pregăteşte întâi umplutura, pentru care brânza de vaci, zahărul, ouăle şi smântâna se mixează pentru a obţine o cremă fină. 2. Se adaugă stafidele şi două linguri de griş şi se lasă deoparte până ce se pregătesc foile. 3. Tava mare de copt […]
Ştrudel cu mere
Un ştrudel cu mere simplu, cu aluat făcut în casă. Vezi reţeta! 1. Se amestecă făina, oul, zahărul, sarea şi untul. Se adaugă jumătate din cantitatea de apă şi se amestecă. Se adaugă şi restul apei dacă aluatul iese prea tare. 2. Se adună aluatul într-o bilă, se unge cu unt topit şi se acoperă […]
Plăcintă cu carne
O plăcintă aperitiv cu carne de pui. Foarte gustoasă, după o reţetă simplă. 1. Pentru aluatul de plăcintă, se amestecă untul moale cu oul, smântâna, oţetul, sarea și făina. Se adună aluatul într-o bilă şi se dă la rece pentru o oră. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura de plăcintă pentru care ceapa tocată mărunt […]
Tocăniţă de oaie
O tocăniţă delicioasă de oaie, care nu se face greu şi nu necesită prea multe ingrediente. Vezi reţeta! 1. Se curăţă carnea de pieliţe şi se taie cuburi mici, apoi se presară cu sare şi piper. 2. În ulei şi unt se călesc carnea şi ceapa şi, după ce s-au înmuiat, se adaugă morcovii tăiaţi […]
Tocăniţă de peşte
Tocăniţă de peşte foarte simplă, gata în 30 de minute. O reţetă delicioasă. 1. Se taie peştele bucăţi mai mici, iar ceapa se toacă foarte mărunt şi se pune la călit în ulei. 2. Se adaugă usturoiul tăiat mic şi busuiocul şi se lasă un minut pe foc, nu mai mult deoarece devine amar. 3. […]
Tocăniţă de legume
Tocăniţă de legume, uşoară, gustoasă şi de post, după o reţetă simplă. 1. Se spală şi se taie cuburi vinetele, se presară cu sare şi se lasă 10 minute să-şi lase sucul. Apoi se şterg. Celelalte legume se taie mărunt sau fâşii. 2. În ulei încins se pun legumele la călit, în afară de roşii. […]
Ștrudel cu mere
Învaţă cum se face un ştrudel cu mere delicios, cu puţine ingrediente, dar arome de toamnă nemaipomenite. Familia va fi încântată şi poţi primi şi musafiri acum. 1. Se taie şi se curăţă merele, se scot seminţele şi apoi pulpa se taie cuburi mici care se pun într-un castron. 2. Se presară merele cu zahăr pudră […]
Fursecuri de ciocolată
Fa-le si tu celor dragi fursecuri cu ciocolata, asa cum sunt faimoasele fursecuri americane! 1. Ciocolata şi untul se topesc împreună, iar oul se freacă bine cu zahărul. 2. Făina se amestecă cu sarea, praful de copt şi amidonul. 3. Se adaugă amestecul de ciocolată şi unt şi apoi cel de zahăr și ou. Nuca se mărunţeşte […]
Pui pane
Nu ai nevoie de mai mult de 15 minute ca sa prepari un pui pane delicios! 1. Carnea se taie fâșii care se trec într-o primă fază prin făina amestecată cu sare şi piper. 2. Se prepară apoi sosul de servit pentru care amidonul şi 100 ml apă se amestecă şi se pun deoparte. Restul ingredientelor se pun […]