Chec de post cu nuci
Chiar daca tii post nu inseamna ca nu te poti bucura de un desert gustos. Uite cum poti face la tine acasa chec cu nuci, de post! 1. Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. […]
Gazpacho reinventat
Spaniolii sunt cei care se delecteaza cu supa gazpacho si intr-adevar este un deliciu. Iata o reteta pentru un… gazpacho reinventat! 1. Se curăţă toate ingredientele, se spală, se taie bucăţi şi se pun la fiert în apă cu sare. 2. După ce au fiert, se strecoară, se dă ceapa la o parte şi se pasează zarzavaturile cu blenderul vertical. […]
Legume la cuptor
1. Se curăţă sfecla, dovleceii, cartofii şi vinetele și se taie în jumătate. Sfecla și cartofii se scobesc un pic iar dovleceii și vânăta se curăță de seminţe. 2. Se unge o tavă cu puţin ulei şi se pun în ea legumele condimentate cu sare şi piper. 3. Morcovii, ardeii, ceapa şi roşiile se curăţă bine […]
Cuburi din biscuiți
Pregateste-le si tu celor dragi un desert altfel! Ai facut pana acum cuburi din biscuiti? 1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu zahărul vanilat şi se încorporează untul moale şi cacaua. 2. Separat, albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. 3. Se amestecă cele două compoziţii, peste care se mai adaugă […]
Lasagna specială
O rețetă de lasagna cu totul specială. Încearcă și tu acest fel de mâncare! 1. Pentru început, se prepară sosul béchamel. Într-un vas cu fundul gros, se pune untul la topit. Se adaugă făina, amestecând continuu în compoziţie, pentru a nu se forma cocoloaşe. Se toarnă laptele fiert, după care se pun sarea şi căţeii de usturoi zdrobiţi uşor şi se […]
Tocăniţă de vită
O tocăniţă gustoasă şi uşoară cu carne de vită. Iată reţeta: 1. Ceapa tăiată mărunt se căleşte în unt topit într-o tigaie şi, odată ce devine sticloasă, se transferă într-un vas cu fund dublu. 2. În aceeaşi tigaie, la foc mare, se rumeneşte carnea tăiată cubulețe până aproape de prăjire, adăugând unt ori de câte ori […]
Fasole cu somon
O combinaţie inedită, dar gustoasă: fasole vede cu somon. Iată reţeta: 1. Cartofii curăţaţi şi tăiaţi în patru se pun la fiert în apă cu un praf de sare. 2. Separat, fasolea congelată se dă într-un clocot şi se scurge. Se repartizează în buchete cât de cât egale. 3. Se învelesc bucheţelele de fasole cu […]
Pizza cu suc de roşii
O pizza simplă, gata în maxim o jumătate de oră, cu mult suc de roşii. Iată reţeta: 1. Aluatul decongelat se întinde şi se transferă într-o tavă de copt unsă cu puţin ulei. 2. Se pune sucul de roşii şi se întinde pe toată suprafaţa aluatului. 3. Se repartizează cârnaţii rumeniţi uşor în tigaie şi […]
Papiote de viţel
Prepară o friptură gustoasă, gata în 30 de minute, după o reţetă simplă: papiote de vitel. 1. Mazărea congelată se pune să fiarbă un clocot şi, între timp, carnea tocată se repartizează deasupra fiecărei felii de carne de vițel. 2. Se rulează carnea, se prinde cu bacon fixat cu o scobitoare şi se prăjeşte apoi […]
Musaca de peşte
O musaca specială, cu peşte în loc de carne, şi foarte gustoasă. Învaţă să prepari musaca de peşte: 1. În vase separate, se pun la fiert pentru 5 minute peştele decongelat şi pentru 15 minute cartofii curăţaţi. 2. Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în două linguri de ulei. Apoi se adaugă […]