Mini rulouri cu cârnaţi

Merg şi ca aperitiv, şi ca fel principal. Iar reţeta e foarte rapidă. Învaţă să prepari aceste mini rulouri cu cârnaţi! 1.    Toată suprafaţa aluatului se unge cu muştar şi apoi, cu un cuţit foarte ascuţit, se taie fâşii late cât cârnăciorii. 2.    Se aşază câte un cârnăcior pe fiecare fâşie, se rulează şi se […]

Crostini cu şuncă şi caşcaval

Acest aperitiv irezistibil se face foarte uşor. Iată reţeta de crostini cu şuncă şi caşcaval. 1.    Roşioarele spălate se pun într-un castron, se toarnă uleiul şi se amestecă bine.  Apoi, se pun într-o tavă presărată cu sare grunjoasă şi se dau la cuptor pentru 10 minute. 2.    Între timp, se pregătesc crostini. Se aşază feliile […]

Rulouri umplute

Rulouri umplute cu vanilie – un desert simplu, rapid şi atât de gustos! Iată reţeta: 1.    Păstaia de vanilie tăiată în două şi laptele se pun la fiert. Între timp, ouăle întregi şi zahărul se mixează şi, când se obţine o cremă albă, se adaugă făina în ploaie. 2.    Se toarnă laptele clocotit amestecând continuu […]

Spaghete carbonara

Paste carbonara, o reţetă italiană clasică, . Sunt delicioase şi se fac uşor. 1.    Ceapa tăiată foarte mărunt şi baconul se pun într-o tigaie să se călească. 2.    Între timp, se pun spaghetele la fiert, iar smântâna, gălbenușurile, sarea şi piperul se amestecă. 3.    Când baconul s-a prăjit, se trage tigaia, de pe foc şi […]

Orez cu pui

O cină delicioasă! Învaţă să faci un orez cu pui rapid şi gustos după această reţetă simplă. 1.    Ardeii copți se taie cuburi cât mai mici. 2.    Carnea se porționează şi se pune la rumenit într-o tigaie încăpătoare cu 6 linguri de ulei şi baconul tăiat mărunt. 3.    După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se […]

Omletă aromată

O omletă specială, care se face la fel de uşor ca cea clasică, dar arată mult mai bine şi este mai aromată. Iată reţeta 1.    Baconul se taie mărunt, mărunt şi se căleşte uşor într-o lingură de ulei. Apoi, se scoate pe şervete de hârtie. 2.    Ciupercile se taie foarte mărunt şi se pun în […]

Doboş aperitiv

Te-ai gîndit că există şi o variantă aperitiv a clasicului Doboş? Reţeta e foarte simplă, dar arată spectaculos. 1. Se lasă untul la temperatura camerei, după care se amestecă cu sare, piper şi boia. 2. Se pune o felie de şuncă pe tocător, se unge cu puţin unt şi se aşază o felie de caşcaval. […]

Bomboane cu cocos

Bomboane de casă delicioase cu numai 6 ingrediete. Iată reţeta de bomboane cu cocos. 1.    Se mixează bine untul cu zahărul pudră până se obţine o spumă. Se mărunţesc cele două foi de napolitane şi se pun peste unt. Se adaugă şi laptele praf cernut, pentru a nu se face cocoloaşe, precum şi 100 g […]

Coroniţă cu ciuperci

Învaţă să faci un fel delicios potrivit pentru o cină cu familia. Reţeta de coroniţă cu ciuperci e simplă şi rapidă. 1.    Se spală ciupercile, se toacă mărunt şi se călesc într-o tigaie cu puţin ulei de măsline. 2.    Peste ciuperci, se pune ceapa tocată mărunt, sarea și piperul şi se lasă până se înmoaie. […]

Pandişpan cu vişine

O reţetă de prăjitură clasică, dar întotdeauna delicioasă: pandişpan cu vişine. 1.    Se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar cele din urmă se bat spumă cu un praf de sare. Se mixează apoi cu zahărul şi cu gălbenuşurile, după care se adaugă făina în ploaie. 2.    Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă […]