Sufleu de caşcaval
Un sufleu uşor şi delicios din caşcaval. Vezi reţeta: 1. Se pune untul la topit, după care se adaugă făina şi se amestecă energic, timp de un minut. 2. Se toarnă laptele puţin câte puţin, amestecând continuu. Se lasă să fiarbă cam trei minute, după care se ia de pe foc şi se adaugă caşcavalul, […]
Tort Doboș reinventat
Clasicul tort Doboş, în varianta reinventată. Iată reţeta: 1. Pentru început, se prepară foile: se bat 2 albuşuri spumă cu 3 linguri de zahăr. Peste ele, se adaugă 2 gălbenuşuri şi 3 linguri de făină şi se amestecă uşor. 2. Se tapetează o tavă cu foaie de copt şi se întinde compoziţia. Se dă la […]
Tort amandină cu miere
Una din cele mai bune prăjituri, acum şi sub formă de tort, după o reţetă simplă. Prepară şi tu un tort amandină! 1. Se prepară mai întâi blatul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar cele din urmă se mixează cu zahăr şi zahăr vanilat. Peste ele se adaugă făina, praful de copt, cacaua şi grişul […]
Plăcintă cu brânză
O delicioasă plăcintă cu branză. Iar reţeta e atât de simplă! 1. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat și se frământă bine. Coca obținută se împarte în două părţi, din care se întind două foi. 2. Pentru prepararea umpluturii se lasă brânza de vaci să se scurgă bine de zer, după care se amestecă cu […]
Tocăniţă de ciuperci
Tocăniţă de ciuperci delcioasă după o reţetă simplă: 1. Se toacă mărunt ciupercile şi se pun la fiert cu apă şi sare. Se fierb cam 20 de minute, după care se scurg de apă. 2. Separat, într-o tigaie se pune ulei şi se căleşte ceapa tocată mărunt cu usturoiul. Peste ele se pun ciupercile şi […]
Tartă cu fructe
Încearcă o tartă cu multe fructe, absolut delicioasă. Reţeta aici e foarte simplă! 1. Se taie untul cubuleţe şi se mixează cu zahărul şi cu gălbenuşul. Peste ele se pune laptele călduţ, coaja de la o lămâie şi zahărul vanilat. Se încorporează treptat şi făina şi se amestecă uşor 2-3 minute. 2. Aluatul obținut se […]
Prăjitură cu ciocolată şi pere
Fructe şi ciocolată, o combinaţie delicioasă. Învaţă să faci o prăjitură cu ciocolată şi pere după această reţetă simplă: 1. Se spală perele, se curăţă de coajă şi se taie în patru. 2. Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă untul moale, 90 g ciocolată topită în lapte şi făina amestecată cu praful de copt. […]
Mousse de ciocolată cu spumă de zmeură
Un desert sofisticat, după o reţetă propusă de Alexandru Iacob, câştigător “Topchef”. Învaţă să faci mousse de ciocolată, “condimentat” cu spumă de zmeură: 1. Ciocolata se pune la bain-marie și se lasă până se topește. Pe un alt bainmarie se pun gălbenușurile împreună cu zahărul pudră și se amestecă până se îngroașă. Albușurile se bat […]
Prăjitură cu mere şi cremă
O reţetă de prăjitură cu mere şi cremă atât de simplă, că o pot face şi copiii! Uite cum s-o prepari: 1. Se curăţă merele, se taie în patru bucăţi şi se îndepărtează sâmburii. Într-o cratiţă, se pun cele 150 g zahăr la caramelizat, peste care se adaugă vinul. Se adaugă merele şi batonul de scorţişoară şi se lasă […]
Carpaccio de anghinare cu brânză şi castane
O reţetă sofisticată, propusă de Alexandru Iacob, câştigător “Topchef” . Învaţă să faci carpaccio de anghinare: 1. Anghinarea se curăţă şi se taie felii foarte subţiri. Feliile se pun într-o tavă întinsă şi se stropesc cu zeama de lămâie. Se lasă la marinat 30 minute. 2. Brânza de capră, piureul de castane, uleiul de măsline […]