Spumă de castane glasate
Un desert original, dar simplu şi dietetic. Prepară o spumă de castane după o reţetă simplă! 1. Se mixează mascarpone cu brânza şi zahărul. Se bate spumă albuşul şi se adaugă peste amestecul de brânză. 2. În cupe se repartizează castanele glasate, eventual tăiate mai mărunt. 3. Se toarnă spuma şi se dă la rece […]
Parfait cu lichior de banane
Parfait cu lichior de banane – un desert uşor, dietetic şi o reţetă rapidă. 1. Se prepară întâi siropul pentru care apa şi zahărul se pun la foc şi se lasă până ce se topeşte zahărul. Apoi se trage deoparte, se adaugă lichiorul şi se lasă la răcit. 2. Se bat gălbenuşurile cu telul şi […]
Spumă de clementine
Un desert uşor după o reţetă simplă. Învaţă să faci spumă de clementine! 1. Se presează clementinele pentru a obţine 120 ml suc. 2. Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. 3. Într-un vas, se amestecă iaurtul cu zahărul, iar gelatina se amestecă în laptele cald. Se adaugă apoi gelatina în ames-tecul […]
Cupcakes cu miere şi bezea
1. Pentru sos, într-o crăticioară se topesc untul, zahărul şi apa. Când amestecul a ajuns la culoarea maro, se trage de pe foc şi se adaugă laptele şi smântâna. 2. Separat, untul moale se freacă cu zahărul pudră şi oul până ce se obţine o cremă omogenă. Apoi se adaugă laptele şi mierea şi, […]
Chifle cu ouă
Ideale ca aperitiv. Chiflele cu ouă arate foarte bine şi nu se fac deloc greu. Iată reţeta: 1. Pentru aluat, drojdia se desface în apa calda. Faina, sarea, zaharul, untul, oul si laptele se pun într-un vas si se adauga amestecul de apa si drojdie. Se framânta pâna se obţine un aluat care se unge […]
Gulaş
Ai făcut vreodată gulaş? Dacă nu, acum e momentul să încerci, căci această e o reţetă foarte simplă. 1. Într-un vas cu fund dublu gen tuci se încinge uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si rosia. Când ceapa devine translucida, se adauga carnea. 2. Se lasa si carnea sa se rumeneasca si apoi se adauga […]
Saltimboca de cod
O reţetă specială, perfectă pentru zilele când ai invitaţi la masă. Învaţă să faci saltimboca de cod! 1. Peştele se spală cu apă rece apoi tamponează ușor cu proaspe de hârtie și se împarte în patru bucăţi care se învelesc în jambon. Se leagă cu aţă de bucătărie. 2. Se pun într-o tavă cu frunzele […]
Sandviciuri cu ton
Un aperitiv special şi uşor de făcut. Iată reţeta de sandviciuri cu ton! 1. Pentru aluat, se pregăteşte praful de piure cu lapte sau apă şi apoi, după ce se răceşte puţin se adaugă untul topit, ouăle bătute, smântâna, praful de copt şi făina. Se amestecă bine. Se potriveşte gustul de sare, piper, nucşoară şi […]
Doradă în sos de citrice
O reţetă delicioasă pentru amatorii de peşte. Învaţă să faci o doradă gustosă în sos de citrice! 1. Pestele spalat se presara cu sare pe interior si exterior si se pune în tava cu ulei. Se sfarâma puţin piperul si se pune în tava. Se da la cuptor pentru 30 de minute. 2. Între timp, […]
Lingouri de ciocolată
Un desert deosebit, care se face foarte uşor. Vezi şi tu reţeta de lingouri de ciocolată! 1. La foc mic se topesc ciocolata amestecata cu untul si apoi se trag de pe foc. 2. Se adauga zaharul, ouale batute ca pentru omleta, faina, faina de migdale si esenţa de vanilie. 3. Se amesteca bine si […]