Varză la oala sub presiune
O mâncare de varză delicioasă, la oala sub presiune. Iată reţeta: 1. Varza se gusta si, daca este prea sarata, se pune în apa rece timp de o ora. 2. Se scurge bine de apa în care a stat, se trece sub un jet de apa si se preseaza bine între mâini pentru a înlatura […]
Negrese cu Nutella din trei ingrediente
Negrese delicioase, gata în mai puţin de o oră ce necesită numai trei ingrediente. Iată reţeta: 1. Se amestecă toate ingredientele şi se omogenizează bine. 2. Se toarnă compoziţia fie în tavă, pe hârtie de copt, fie în forme de brioşe. Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute.
Bomboane cu biscuiţi din trei ingrediente
Doar trei ingrediente îţi trebuie ca să prepari cele mai bune bomboane… din biscuiţi. Vezi reţeta! 1. Se pun biscuţii la blender şi se bat până când se transformă în firimituri. Apoi se adaugă crema de brânză şi se bate până când se formează o cocă. 2. Se iau bucăţi mici din compoziţie şi se […]
Chiftele de orez
O garnitură simplă şi gustoasă. Învaţă să faci chiftele de orez după o reţetă simplă! 1. Orezul se pune la fiert în apă cu sare şi apoi, după fierbere, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Între timp, şunca se taie cuburi mici. Ouăle se bat ca pentru […]
Orez cu carne de oaie şi legume
O cină delicioasă: orez cu carne de oaie şi legume. Iată reţeta simplă: 1. Într-un vas cu fund dublu se topeşte untul şi se căleşte ceapa. 2. Apoi se pune carnea, se presară sare fină şi se lasă 10 minute, la foc mare, amestecând continuu. 3. Se pune orezul, se lasă 5 minute amestecând continuu, […]
Budincă de orez în straturi
O budincă delicioasă de orez cu ciuperci. Iată reţeta! 1. Orezul se pune la fiert cu apa de trei ori cantitatea lui si un praf de sare. 2. Între timp, ceapa tocata marunt se caleste în ulei si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga ciupercile trecute printr-un jet de apa si bine scurse. 3. Orezul […]
Chec cu lămâie
O variantă de chec delicioasă. Prepară reţeta de chec cu lămâie! 1. Pentru aluat, se mixează albuşurile cu untul și se pun la topit la bain-marie. 2. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi apoi se amestecă bine cu făina, coaja de lămâie, praful de copt, untul topit şi spuma de albuş. Se coace timp de […]
Foi cu cremă de lămâie
Încearcă reţeta de foi cu cremă de lămâie pentru un desert simplu, gustos şi răcoros. 1. Pentru foi, se mixează ouăle cu untul, zahărul şi amoniacul dizolvat în lapte. Se pune făina treptat, împreună cu praful de sare şi se amestecă pentru a obţine un aluat omogen care se împarte în patru. 2. Din fiecare […]
Prăjitură cu brânză şi lămâie
Prepară un desert uşor şi răcoros. Iată reţeta de prăjitură cu brânză şi lămâie! 1. O forma de copt cu marginile detaşabile se tapeteaza cu hârtie de copt. 2. Se mixeaza biscuiţii marunţiţi cu untul moale si apoi acest amestec se pune pe fundul formei, îndesând bine. 3. Se trec lamâile prin razatoare si apoi […]
Brioşe aperitiv cu şuncă
Un aperitiv pe care invitaţii tăi âl vor aprecia. Învaţă să faci brioşe cu şuncă după o reţetă simplă! 1. Într-o tigaie cu o lingura de ulei se pune la calit sunca taiata cubuleţe. Apoi, se scoate pe serveţele de bucatarie absorbante. 2. Într-un vas, se amesteca faina, praful de copt, sarea si se adauga […]