Rulouri aperitiv cu brânză
Vrei un aperitiv gustos şi aspectuos? Încearcă această reţetă simplă de rulouri cu brânză! 1. Pe o folie alimentară transparentă se aşază feliile de şuncă una lângă alta, uşor suprapuse. 2. Crema de brânză se amestecă cu ceapa tocată mărunt şi se aşterne într-un strat uniform peste şuncă. 3. Se rulează cât mai strâns şi […]
Cupe aperitiv de grepfrut şi quinoa
Un aperitiv uşor sau o cină sănătoasă. Această reţetă de cupe cu grepfrut şi quinoa este foarte versatilă. 1. Boabele de quinoa se pun la fiert cu dublul cantităţii lor în apă şi se lasă 15 minute. Apoi, se trece rapid sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. […]
Peşte cu legume
Peşte cu legume, reţeta ideală pentru o cină delicioasă şi dietetică. 1. Se curaţa si se taie marunt toate legumele si apoi se pun la calit în jumatate din cantitatea de unt. Se lasa 2 minute. 2. Pestele se asaza peste legume, se toarna berea si 500 ml apa ţi se adauga restul untului taiat […]
Friptură de curcan la tavă
O friptură delicioasă pentru mese în familie. Iată reţeta de curcan la tavă! 1. Se curaţa pasarea foarte bine, se taie gâtul si se îndeparteaza maruntaiele, care se taie marunt. 2. Se asaza pasarea în tava de copt, cu pieptul în sus, se umple cu maruntaiele taiate si se unge cu amestec de unt, sare […]
Friptură din pulpă de berbecuţ la tavă
O friptură delicioasă şi fragedă pentru mese festive şi nu numai. Vezi cum se face pulpa de berbecuţ la tavă. 1. Carnea se curaţa de pieliţe si se pune într-un vas încapator cu vinul, usturoiul feliat, cimbrul si se lasa asa de pe o zi pe alta. 2. A doua zi se scoate din vinul […]
Tort cu frişcă
Un tort care arată bine şi are un gust pe măsură. Iată reţeta unui tort cu frişcă delicios! 1. Pentru blat, se amesteca faina si praful de copt, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Când începe sa se formeze spuma, se adauga zaharul si se continua baterea. 2. Se diminueaza viteza […]
Chec cu pere
Gustul este pe măsura aspectului. Îţi propunem o reţetă simplă de chec cu pere! 1. Perele curăţate de coajă se pun întregi la fiert în apă cu zahăr şi alte arome, după gust. Se lasă 20 de minute, după care se scurg bine. 2. Pentru aluat, se amestecă praful de copt, ouăle şi iaurtul. Se […]
Tort de ciocolată
Ce poate fi mai bun decât un tort cu ciocolată? Încearcă această reţetă simplă! 1. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină tava de tort. Separat, cacaua şi făina se amestecă şi se cern. Ouăle se mixează cu zahărul până ce îşi triplează volumul, apoi se adaugă făina cu cacaua şi se toarnă […]
Friptură cu pulpa de porc la tava
O fritură de porc delicioasă, care se face rapid. Încearcă reţeta noastră! 1. Carnea se pune la fiert, pentru 30 de minute, împreuna cu ceapa întreaga, morcovul taiat mai mic, ardeiul taiat în doua, sare şi ulei. 2. Dupa acest timp, carnea se scoate, se lasa la scurs si se taie soriciul asemenea unui acordeon. […]
Friptură cu pulpă de porc aromată
Cea mai bună reţetă de friptură de porc. Încearcă şi tu! 1. Carnea se presara cu piper macinat si se pune la prajit în untura topita. 2. În tigaie se pun si caţeii de usturoi în camasa si se întoarce carnea periodic, pentru a se rumeni frumos pe toate parţile. 3. Se presara rozmarin dintr-o […]