Canapele cu pate

O reţetă de aperitiv cu pate. Foarte simplă şi arată minunat! 1.    Într-o cratiţa se pun ceapa taiata pestisori, zaharul, oţetul, uleiul de masline si apa. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si apoi se diminueaza focul si se mai fierbe pentru o ora. 2.    Când lichidul scade, se amesteca deseori cu lingura […]

Piftie

Învaţă să faci o piftie delicioasă după această reţetă simplă! 1.    Capul de porc şi picioarele se spala foarte bine si se pârlesc la flacara aragazului.  Apoi se pun la fiert în apa rece, cu sare, alaturi de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formeaza si se adauga apoi legumele si foile […]

Cuburi de piure cu brânză

Un aperitiv delicios şi o reţetă foarte simplă! Învaţă să faci cuburi de piure cu brânză! 1.    Cartofii se fierb în apa cu sare, se lasa 20 de minute si apoi se scurg, se paseaza si se amesteca bine cu unt si lapte. 2.    În piure se adauga ouale batute, brânza trecuta prin razatoare si […]

Halva de morcovi

Vezi cum se prepară o Halva de morcovi în stil oriental. Mod de preparare: 1. Se curăţă şi se trec morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici. Într-o cratiţă cu fund dublu se pun laptele, zahărul şi seminţele de cardamom sfărâmate. Se amestecă şi se lasă pe foc un minut. 2. Se adaugă morcovii şi se […]

Suji halva

Vezi cum se prepară o suji halva în stil oriental. Mod de preparare: 1. Într-o tigaie uscată, pe foc ,se pune grişul şi se amestecă bine cu lingura de lemn în timp ce grişul se coace şi devine auriu. Apoi, se scoate din tigaie. 2. În aceeaşi tigaie se pune untul care se lasă să […]

Halva clasică

Vezi cum se prepară o halva clasică în stil oriental. Mod de preparare: 1. Seminţele de floarea-soarelui foarte bine uscate,Av dar nu coapte în cuptor, se râşnesc, împreună cu susanul. Apoi, pentru a obţine un produs final foarte fin, se cern. 2. Praful obţinut se amestecă cu mierea. 3. Se topeşte untul de cacao şi […]

Sutlac

Vezi cum se prepară sutlac în stil oriental. Mod de preparare: 1. Orezul se pune la fiert în apă şi se lasă până ce absoarbe apa. Se adaugă laptele rece şi se amestecă până ce dă în clocot. 2. Între timp, făina de orez se desface în 100 ml apă şi apoi se adaugă un […]

Budincă orientală

Vezi cum se prepară o budincă orientală. Mod de preparare: 1. Laptele şi zahărul se pun pe foc şi se amestecă pentru ca zahărul să se topească. 2. Apoi, se adaugă treptat făina şi apa de trandafiri şi se fierbe amestecând continuu timp de 15 minute. 3. Se adaugă untul, se amestecă şi se toarnă […]

Clătite marocane

Vezi cum se prepară  clătite marocane în stil oriental. Mod de preparare: 1. Grişul, sarea şi făina se amestecă şi li se adaugă oul, drojdia, praful de copt şi apa călduţă. 2. Se amestecă cu telul şi apoi se toarnă în bolul unui mixer. Se amestecă bine şi se lasă la crescut pentru 30 de […]

Foi cu lapte

Vezi cum se prepară  foi cu lapte în stil oriental. Mod de preparare: 1. Se fierbe laptele, se lasă la răcit şi se adaugă cele două tipuri de zahăr şi apa de trandafiri. 2. Într-o tavă cu pereţi înalţi, se aşază două-trei foi de ami­don. Se toarnă câteva polonice de lapte dulce şi se presară […]