Plăcintă cu fructe uscate

Vezi cum se prepară o plăcintă cu fructe uscate în stil oriental. Mod de preparare: 1. În apă caldă se pun stafidele, migdalele şi alunele şi se lasă 15 minute să se umfle. Apoi, se scurg iar migdalele şi alunele se mărunţesc la robot. Măcinişului i se adaugă apoi scorţişoara. 2. Fiecare foaie de plăcintă […]

Rulouri cu migdale şi miere

Învaţă să prepari nişte delicioase rulouri cu migdale şi miere. Mod de preparare: 1. Se pregăteşte siropul pentru care ingredientele se pun într-un vas şi se fierb 10 minute pe foc. Se lasă apoi să se răcească. 2. Între timp, pudra de migdale se amestecă bine cu zahărul, scorţişoara şi untul topit, şi apoi se […]

Chebakia

Învaţă să prepari o chebakia delicioasă. Mod de preparare: 1. În cuva robotului se pun făina, gălbenuşurile, untul topit, uleiul, anasonul, scorţişoara, oţetul, sarea amestecată cu pra­ful de copt, apa de flori de portocal. 2. Se amestecă bine timp de 10 minute pentru a obţine un aluat omogen, suficient de tare pentru a fi întins. […]

Prăjitură cu iaurt

1. Biscuiţii se fărâmiţează şi apoi se amestecă cu untul moale. Se pun cu mâna într-o formă rotundă cu pereţi detaşabili sau nu. Se îndeasă bine pentru ca stratul să fie cât mai compact şi se dă la frigider. 2. Se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet şi apoi se amestecă cu iaurtul bine […]

Tulumba

Învaţă să prepari un desert cu nume haios: tulumba, care va ameţi invitaţii. Mod de preparare: 1. Întâi se prepară siropul pentru care, într-o crăticioară, se pun pe foc zahărul, 170 ml apă şi sucul de lămâie. Se amestecă până ce zahărul este topit şi se lasă la fiert aproxi­mativ 10 minute până ce se […]

Gogoşi din spumă de lapte

Învaţă să prepari nişte gogoşi din spumă de lapte aromate. Mod de preparare: 1. Cu o zi înainte de pregătirea gogoşilor, se face brânza din lapte, de fapt o reducţie de lapte. Pentru aceasta, laptele in­tegral se pune la fiert şi, când dă în fiert, se micşorează focul şi se lasă pe foc, amestecând din […]

Gogoşi din făină de năut

Învaţă să prepari nişte spectaculoase gogoşi din făină de năut. Mod de preparare: 1. Se cerne făina de năut şi se pune într-o tigaie fără grăsime. 2. Se adaugă untul clarifiat şi se lasă pe foc amestecând continuu timp de 15 minute. 3. După acest timp, se trage vasul de pe foc, se adaugă cardamomul […]

Gogoşi însiropate

Învaţă să prepari nişte gogoşi însiropate delicioase. Mod de preparare: 1. Într-un vas se pun făina, oul, zahărul şi drojdia. Se amestecă şi se adaugă 300 ml apă. 2. Se lasă aluatul să crească 15 minute lângă o sursă de căldură. 3. Se încinge uleiul şi, cu lingura, se iau bucăţi de aluat care se […]

Portofele umplute

Învaţă să prepari nişte portofele umplute delicioase. Mod de preparare: 1. Se amestecă făina cu margarina şi zahărul şi apoi se adaugă iaurtul. 2. Se lasă, după completa amestecare, să se odihnească aluatul timp de 60 de minute. 3. Aluatul se întinde într-o foaie fină, de maximum un centi­metru grosime, şi din ea se decupează […]

Trandafiri

Învaţă să prepari trandafiri aromaţi. Mod de preparare: 1. Se scoate untul din frigider cu o oră înainte de pregătire şi se taie în cuburi mici. 2. Făina, drojdia, zahărul, sarea şi ouăle se amestecă la mixer şi apoi se adaugă apa de flori de portocal şi laptele călduţ, puţin câte puţin. 3. Când începe […]