Pizza cu brânză de capră și ceapă caramelizată
Pizza: felul de mâncare care a cunoscut cele mai multe variații, de-a lungul timpului. Noi vă învățăm să faceți astăzi o pizza cum, garantat, nu ați mai întâlnit până acum. A! Și de care o să vă îndrăgostiți garantat! Blatul va fi și el unul neconvențional, dar perfect pentru această variantă de pizza: lipia! Așa […]
Griș cu lapte pane
Un desert cu care nu ne-am mai întâlnit de mult și care, mie cel puțin, îmi aduce aminte de copilărie. Învățăm să facem un griș cu lapte pane, după rețeta bunicii. Puneți la fiert într-o oală care nu lipește laptele cu un vârf de cuțit de sare, zahărul tos și fiola de esență de vanilie. […]
Nuggets de pui
O rețetă ușoară, ieftină, rapidă, care va fi garantat pe gustul întregii familii. Iată cât de puține ingrediente îți trebuie ca să faci niște nuggets de pui infinit mai bune decât cele de la fast food sau semipreparate. Tăiați pieptul de pui în bucățele pătrățoase sau rotunde. Presărați sare și piper peste ele. Bateți oul într-un bol […]
Iaurt îngheţat de căpşuni
4 ingrediente și 5 minute! Numai de atât ai nevoie ca să obții una dintre cele mai la modă, revigorante, fine și sănătoase rețete de vară. Cu desertul acesta vei reprezenta o concurență de temut pentru cei care-și câștigă pâinea din asta. Puneți într-un robot de bucătărie căpșunile înghețate (puteți folosi și proaspete, desigur, când este […]
Prăjitură cu căpșuni fără coacere
Căutați un desert rapid și ușor de făcut, parcă anume creat pentru perioada primăvară/vară? Noi l-am găsit pentru voi, urmează doar să-l facem împreună! În primul rând, puneți deoparte câteva dintre cele mai aspectuoase căpșuni – le veți folosi la final pentru decorat – și tăiați-le în feliuțe subțiri. Cu ajutorul unui mixer, amestecați smântâna dulce cu […]
Caserolă de Cordon Bleu
O alternativă minunată, pe gustul tuturor și extrem de ușoară a clasicului cordon bleu. Învață să prepari Cordon Bleu de pui la caserolă. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeți cu unt o tavă care nu lipește. Pe fundul ei întindeți fâșiile de pui (dacă folosiți carne de pui rotisat e cel mai bine și mai rapid). Rupeți […]
Mini quiche în crustă de pâine
Rețetă simplă și sățioasă, a cărei pregătire îți fură numai 5 minute. Perfectă pentru un mic dejun dintr-o zi de lucru sau pentru o vizită neanunțată: mini quiche în crustă crocantă de pâine. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Într-o tigaie căliți ceapa cu șunca/bacon-ul pentru 3-4 minute. Dați tigaia deoparte. Puneți feliile de pâine pe un […]
Frappé rapid de casă
Nimic nu e mai potrivit într-o dimineață caniculară de vară decât un frappé revigorant și răcoritor. Și nu trebuie să mergeți la cafenea pentru a pune mâna pe el,pentru că vă învățăm noi să vi-l faceți în propria bucătărie, extrem de ușor! În primul rând trebuie să știți că puteți folosi gheața fie cuburi, fie pisată. Puteți […]
Burrito mexican – rețeta autentică
Burrito-ul este ruda îndepărtată din Mexic a mult mai cunoscutei pe la noi shaorma. Diferența constă în faptul că legumele din shaorma sunt majoritar crude, pe când cele din burrito sunt semi-preparate înainte. Numele produsului este, de fapt, porecla creatorului său – un bucătar talentat dar cam greu de cap, motiv pentru care i s-a spus […]
Înghețată Tiramisu
Până acum nu am întâlnit om care să refuze o porție (maaare, cremosă și aromată) de Tiramisu. Ce ziceți, atunci, de o versiune înghețată a acestui minunat desert italienesc? Să învățăm să îl facem! Într-un bol adânc amestecați cu mixerul albușurile cu zahărul tos, până capătă o constituție omogenă, cremoasă. Puneți mascarpone și amestecați cu o […]