Cartofi la cuptor
Prepară cartofi la cuptor delicioşi după o reţetă simplă şi rapidă. Cina ideală! 1. Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert în coaja, într- un vas acoperit. Se lasa 30 de minute. 2. Apoi, dupa ce se racoresc un pic, se curaţa cartofii si se taie felii care se asaza într-un vas […]
Ştrudel cu mere
Prepară un delicios ştrudel cu mere după o reţetă simplă! 1. Se amestecă făina cu gălbenuşul, uleiul şi apa caldă. Se frământă, apoi se lasă la crescut 30 de minute. 2. Merele curăţate se taie cuburi, apoi se amestecă bine cu scorţişoară, făină de migdale, stafide şi unt. 3. Se întinde aluatul până devine subţire […]
Salată de iarnă
Prepară o salată delicioasă de iarnă plină de vitamine! Iată reţeta: 1. Cartofii, morcovii şi mazărea se pun la fiert şi apoi se lasă să se răcească în totalitate. 2. Se taie cuburi mici legumele fierte, iar sfecla se taie şi ea la fel. 3. Se pun toate într-un castron şi se adaugă ceapa verde […]
Paste cu cârnaţi
Combinaţia de paste şi cârnaţi picanţi e delicioasă, iar reţeta e foarte simplă: 1. Pastele se fierb în apă cu sare. 2. Între timp, smântâna şi brânza topită se pun pe foc şi se lasă până se topeşte brânza. 3. Cârnaţii se taie rondele, care se prăjesc uşor într-o tigaie fără ulei. 4. Pastele scurse […]
Supă de roşii
O supă de roşii fierbinte e perfectă pentru o seară de iarnă. Reţeta e simplă! 1. Cartofii se curăţă şi, împreună cu ceapa tăiată rondele, usturoiul şi morcovul trecut prin răzătoare, se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă 20 de minute şi apoi se mixează. 2. În piureul de legume obţinut se […]
Tartă cu verdeţuri
Un aperitiv delicios. Tartă delicioasă cu verdeţuri, smântână şi ou după o reţetă simplă. 1. Aluatul se lasă la decongelat şi, între timp, prazul tăiat rondele se căleşte în unt. 2. După ce prazul s-a înmuiat, se adaugă spanacul congelat şi se lasă pe foc să scadă apa pe care o lasă. 3. Aluatul se […]
Chiftele de vită
Chiftelele de vită sunt delicioase, iar reţeta e suficient de simplă ca să o pregăteşti la cină. 1. Carnea se trece prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea scursă. Apoi, se adaugă usturoiul pisat mărunt, sare, piper şi 2-3 linguri de apă. Se frământă carnea şi se lasă apoi să se odihnească 15 […]
Cornuleţe “coarne de gazelă”
Prepară cornuleţe de post delicioase după o reţetă simplă! 1. Se amestecă făina, uleiul, margarina topită, apa de flori de portocal. Apoi, se pun aproximativ 200 ml apă. 2. Se amestecă bine, se frământă şi se lasă aluatul să se odihnească 10 minute. Între timp, se pregăteşte umplutura, pentru care nucile se amestecă cu zahărul […]
Cornuleţe cu smochine
Prepară cornuleţe de post delicioase după o reţetă simplă! 1. Se freacă margarina cu zahărul pentru a obţine o cremă spumoasă, în care se adaugă oţetul şi sarea. Se amestecă bine. 2. Se adaugă făina de migdale, apoi făina amestecată cu bicarbonatul. Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru […]
Cornuleţe cu mac
Prepară cornuleţe de post delicioase după o reţetă simplă! 1. Se amesteca faina cu sarea, zaharul vanilat, zaharul si margarina moale, taiata cuburi. Apoi, se adauga banana bine marunţita cu o furculiţa. Se amesteca bine si, daca aluatul este mult prea tare, se poate adauga apa, pusa cu lingura. Se lasa aluatul sa se odihneasca […]